Μόνιμες προσλήψεις στο «Θεσσαλικό Θέατρο»

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ενταθούν οι προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση - Κατά πλειοψηφία η απόφαση για την ανταλλαγή δημοτικού οικοπέδου με το οικόπεδο «φιλέτο» του ΕΦΚΑ, στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ηπείρου

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2023 15:19

Της Νατάσας Πολυγένη
Ομόφωνη απόφαση για διεκδίκηση μόνιμων προσλήψεων από την κυβέρνηση για το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας-Θεσσαλικό Θέατρο, πήρε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, κατά τη διάρκεια συζήτησης της ερώτησης -εκτός ημερησίας διάταξης- της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφορικά με το μέλλον του θεάτρου και των ζητημάτων που προκύπτουν από την υποστελέχωσή του.
Ο επικεφαλής της παράταξης Πέτρος Κρίκης ζήτησε από τον δήμαρχο απαντήσεις αναφορικά με το αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις του υπάρχοντος προσωπικού που λήγουν τον Σεπτέμβριο και με ποιον τρόπο θα εξασφαλιστεί η λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, δεδομένης της υποχρηματοδότησης από το κράτος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έχοντας ως δεδομένο ότι από τους 22 εργαζόμενους, οι 5 συνταξιοδοτούνται μέχρι τέλος του έτους. Το θέμα απασχόλησε ιδιαίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο, με τον δήμαρχο να συμφωνεί ότι τόσο το Θεσσαλικό όσο και άλλες δημοτικές δομές αντιμετωπίζουν προβλήματα από την ασφυκτική νομοθεσία και μάλιστα πρότεινε στο Δ.Σ. να ψηφίσει ώστε να παρθούν πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση μόνιμων προσλήψεων με πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, τους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία.
«Στόχος μας να σπάσει το εμπάργκο των προσλήψεων από την κυβέρνηση. Είναι γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα στο προσωπικό. Έχουμε συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται. Η κατάσταση άγγιξε το σύνολο της αυτοδιοίκησης. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα και πρέπει να ενταθεί η πίεσή μας για διεκδίκηση μόνιμων προσλήψεων. Παρά την απώλεια προσωπικού, το Θεσσαλικό Θέατρο έχει μέχρι και σήμερα ανοδική πορεία που οφείλεται στους εργαζόμενους, στους καλλιτεχνικούς διευθυντές, στις δημοτικές αρχές. Όσο λιγότεροι γίνονται όμως οι άνθρωποι, τόσο θα μεγαλώνουν τα προβλήματα. Με τον αγώνα όλων και τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, ελπίζω να τα καταφέρουμε να ανοίξουν οι πόρτες. Η Δημοτική Αρχή δεν επαίρεται για τίποτα. Υπάρχουν κίνδυνοι αν δεν επιλυθούν τα ζητήματα. Οφείλει το Δημοτικό Συμβούλιο να αγωνιστεί για προσλήψεις. Λαογραφικό, Πινακοθήκη έχουν δυσκολίες, όπως και όλες οι δομές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.
Όσον αφορά τη χρηματοδότησή του, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι έχει προϋπολογισμό 640.000 ευρώ, σημειώνοντας πως τόσο υψηλός προϋπολογισμός δεν υπάρχει σε κανένα ΔΗΠΕΘΕ.
«Η χρηματοδότηση είναι πολύ μεγάλη και επέτρεψε σημαντικές και ακριβές παραγωγές. Όντως υπάρχουν κίνδυνοι μπροστά» δήλωσε.
Για το θέμα τοποθετήθηκε και η πρόεδρος του Δ.Σ. Θεσσαλικού κ. Ρίτα Απρίλη, αλλά και άλλοι δημοτικοί, που με τη σειρά τους υπογράμμισαν την αναγκαιότητα μόνιμων προσλήψεων και σε άλλες δομές, όπως ΔΩΛ, Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Αθανάσιος Μαμάκος υπερψήφισε την πρόταση για διεκδίκηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι το ζήτημα ήρθε προς συζήτηση λίγο πριν τις εκλογές και σε μια περίοδο που το Θεσσαλικό Θέατρο είναι «πληγωμένο» λόγω της ακύρωσης της εμφάνισής του στο Ηρώδειο.
«Το Θεσσαλικό θα έπρεπε να είναι η ναυαρχίδα του πολιτισμού στη Λάρισα. Επιπλέον, ζητούμε δέσμευση για οικονομική στήριξη του Θεσσαλικού Θεάτρου για την απρόσκοπτη λειτουργία του» πρόσθεσε ο κ. Μαμάκος.
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΦΚΑ
Η Έγκριση της συμφωνίας με τον e-ΕΦΚΑ για απαλλοτρίωση του οικοπέδου ιδιοκτησίας του επί των οδών Ασκληπιού 43 και Ηπείρου μέσω τροποποίησης του Σχεδίου Πόλης με χρήσεις 3/όροφου υπόγειου χώρου χρήσης στάθμευσης, διαμόρφωση Κοινόχρηστου Χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς στην επιφάνεια του οικοπέδου και ενός 2/ όροφου κτιρίου κάλυψης 100,0 τ.μ. και συνολικής δόμησης 200,0 τ.μ. με χρήση InfoPoint_StartUp για νέους, με ανταλλαγή με δημοτικό οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Λαρισαίων και τη χρήση του εκδιδόμενου Τίτλου Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης (ΤΜΣΔ) του βαρυνόμενου ακινήτου σε ποσοστό 25% από τον e-ΕΦΚΑ και 75% από τον Δήμο Λαρισαίων, ήταν το θέμα που απασχόλησε επίσης έντονα τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με όλες τις παρατάξεις, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, να την ψηφίζουν. Ωστόσο, παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Σκόκας, τονίζοντας ότι «είναι μια απαράδεκτη μεθόδευση σε βάρος των εργαζομένων, ασφαλισμένων λαού της πόλης. Είναι ξεκάθαρη προσπάθεια να αξιοποιηθεί το οικόπεδο φιλέτο για εμπορευματική χρήση. Δεν είναι ισότιμη εμπορική συναλλαγή». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρος Κρίκης που κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι πιέζεται στο «παρά 5» των εκλογών και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι: «Η ανταλλαγή μεθοδευόταν εδώ και καιρό. Το γεγονός είναι ότι γίνεται απρόσιτο το κέντρο για τους πολίτες και θελκτικό για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Θα είναι μπίζνα. Το καταψηφίζουμε».
Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης κλείνοντας το θέμα σημείωσε ότι «το οικόπεδο του ΕΦΚΑ από το 2008 που κατεδαφίστηκε το κτίριο του πρώην ΙΚΑ, είναι τσίγκια και ποντίκια. Δεν μιλάμε για πολυώροφο υπέργειο κτίριο, αλλά υπόγειο με πράσινο από πάνω. Οι σχεδιασμοί της πόλης βάλανε μπροστά μια διαδικασία αποκέντρωσης. Για όσους κάνουν κριτική στο ΣΒΑΚ, δεν άκουσα πρόταση για επίλυση της κυκλοφορίας. Θα κάνουμε την πόλη αξιοβίωτη. Απαράδεκτα πράγματα ακούγονται εδώ και καιρό. Αυτή η ανταλλαγή θα βοηθήσει και θεωρούμε κατάκτηση την απόκτηση του οικοπέδου. Οι πόλεις αλλάζουν. Πιστεύουμε ότι με αυτές τις υποδομές βάζουμε τη Λάρισα στο επίπεδο της απογείωσης και αυτό το αντιλαμβάνονται οι πάντες. Τα υπόλοιπα είναι στη σφαίρα της μικροπολιτικής. Η πόλη έχει επικροτήσει αυτήν την αλλαγή. Εργαζόμαστε σταθερά με σχέδιο και δεν θα κάνουμε πίσω».
ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη διάρκεια της συνεδρίασης επίσης, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκαν η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της εταιρείας με την επωνυμία «Αναπτυξιακός Οργανισμός Δήμου Λαρισαίων Μονοπρόσωπη Α.Ε.-ΟΛΟΝ Α.Ε.», για τη διάθεση των χώρων των καταστημάτων εστίασης (ταβέρνες, χαλβαδοπωλεία) και ψυχαγωγίας (Λούνα Παρκ) στο πλαίσιο λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης Λάρισας 2023», η τιμητική διάκριση του 12χρόνου αθλητή στο σκάκι Ιωάννη Τσελέπη, η επιχορήγηση πολιτιστικών συλλόγων για υλοποίηση εκδηλώσεων, κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού του δημοσίου τομέα, έτους 2024, ενώ συζητήθηκε και σειρά άλλων θεμάτων. Επίσης εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε ομόφωνα η 14η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Λαρισαίων οικονομικού έτους 2023.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass