Χωρίς κενά αρχίζει η νέα σχολική χρονιά

Δήλωσε στην «Ε» ο αν. διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας *Ορκίστηκαν χθες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια * Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στο 6ο Γυμνάσιο Λάρισας

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2023 13:15

Ορκίστηκαν χθες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας επτά νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Οι τέσσερις εξ αυτών τοποθετούνται σε σχολεία της Λάρισας. Δύο εκπαιδευτικοί τοποθετούνται στην Κέρκυρα και ένας στις Κυκλάδες, αλλά ορκίστηκαν στη Λάρισα λόγω κωλυμάτων υγείας.


Ο αναπληρωτής διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας ευχήθηκε στους νέους συναδέλφους του καλή σταδιοδρομία στην εκπαίδευση και εκπλήρωση όλων των στόχων και των προσδοκιών τους, καθώς και να διδάξουν τα παιδιά με μεράκι, ενώ μίλησε για «το δύσκολο, αλλά και ιδιαιτέρως ελκυστικό έργο του εκπαιδευτικού», όπως τόνισε, το οποίο καλούνται να φέρουν εις πέρας.
Ο κ. Ζέρβας εκτιμά ότι μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς «όλοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους, αφού το προσεχές διάστημα αναμένονται και οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών».
Συγκεκριμένα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα και κενά και δήλωσε: «Φέτος είχαμε λιγότερα οργανικά κενά. Όσον αφορά τα λειτουργικά κενά ζητήσαμε 125 εκπαιδευτικούς για τη Γενική Αγωγή και 50 για την Ειδική Αγωγή, ενώ αναμένουμε από το Υπουργείο μέχρι 31 Αυγούστου να μας γνωστοποιήσει τους αναπληρωτές που από τις 8 Σεπτεμβρίου θα αναλάβουν καθήκοντα. Με τις τοποθετήσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία έχουμε τελειώσει».
Όσον αφορά κτιριακά ζητήματα, τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης από τον σεισμό του Μαρτίου 2021 στο 6ο Γυμνάσιο Λάρισας, για το οποίο όπως σημειώνει ο ΔΔΕ κ. Ζέρβας υπάρχει η δέσμευση του εργολάβου και του Δήμου Λαρισαίων ότι θα ολοκληρωθούν πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά.
Υπενθυμίζεται, ότι το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας εντάχθηκε στη Β’ Κατηγορία, στην οποία τα κτίρια κρίθηκαν «κατάλληλα» για άμεση χρήση, με την προϋπόθεση της «άρσης επικινδυνότητας» (π.χ. αποφυγή πτώσης υλικών στα σημεία βλαβών που καταγράφηκαν), ενώ οι επισκευές των φθορών μπορούσαν να γίνουν σε δεύτερο χρόνο.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass