Ανακαίνισαν το παλιό Δημοτικό Σχολείο Νέσσωνα

Εκδήλωση το Σάββατο 26 Αυγούστου

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2023 11:15

Με στόχο να διασώσουν την ιστορία του χωριού Νέσσωνα του Δήμου Τεμπών, η ΚΟΙΝΣΕΠ «Βιώσιμη Ανάπτυξη» σε συνεργασία με δεκαπέντε εθελοντές από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και τη στήριξη του Δήμου Τεμπών, ανακαίνισε και συντήρησε το παλιό Δημοτικό Σχολείο Νέσσωνα.


Ο εργασίες διήρκεσαν τρεις εβδομάδες και, με αφορμή την ολοκλήρωσή τους, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον χώρο του παλιού σχολείου, το Σάββατο 26 Αυγούστου, στις 6 μ.μ.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δράσεις για παιδιά, ζωντανή μουσική, παρουσίαση του έργου των ανθρώπων που «ξαναζωντάνεψαν» το σχολείο, έκθεση τοπικών προϊόντων από γυναίκες του χωριού κ.ά.
Όπως ανακοίνωσε η ΚΟΙΝΣΕΠ «Βιώσιμη Ανάπτυξη»: «Στόχος μας δεν είναι να χτίσουμε κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά να δοκιμάσουμε νέους δρόμους για την ατομική ευτυχία και τη συλλογική πρόοδο.
Φιλοδοξούμε το σχολείο να μετατραπεί σε έναν χώρο συνάντησης της τοπικής κοινωνίας, έναν πόλο που θα προσελκύσει επισκέπτες, αναδεικνύοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά και τα τοπικά προϊόντα, εμπνέοντας νέες ιδέες βιώσιμης επιχειρηματικότητας και ουσιαστικής σύνδεσης μεταξύ των ανθρώπων.
Σε αυτόν τον χώρο θα έρθουμε κοντά με έναν τρόπο διαφορετικό, κόντρα σε ό,τι έχουμε μάθει, εστιάζοντας στη χαρά του μοιράσματος, αντί της ιδιώτευσης, της αποξένωσης και της αλόγιστης κατανάλωσης.
Σε αυτήν την προσπάθεια, πέρα από τη βούληση και τη στήριξη από τις τοπικές αρχές, είναι απαραίτητη και η ζύμωση κοινών κατευθύνσεων.
Το πρώτο βήμα είναι να βρεθούμε από κοντά στο σχολείο, να αναδείξουμε τη δουλειά και τα όνειρά μας, να μοιραστούμε τα φαγητά και τα ποτά μας, να γλεντήσουμε παρέα και να φανταστούμε τα επόμενα βήματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass