Απέκτησε «νέα» Κεντρική πλατεία η Αγιά

Αναμένεται η δημιουργία νέων συντριβανιών

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2023 11:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Σχεδόν έξι μήνες κράτησε η εκ βάθρων ανακατασκευή της Κεντρικής πλατείας της Αγιάς και από το βράδυ της Δευτέρας με τη φωταγώγησή της οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της κωμόπολης, μπορούν να τη χαίρονται ξανά, με εντελώς πια νέα μορφή και εικόνα σε σχέση με την προηγούμενή της.


Οι εργασίες ανάπλασής της ξεκίνησαν αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα και ουσιαστικά θα ολοκληρωθούν -σε πρώτη φάση- και τυπικά τις επόμενες ημέρες με την τοποθέτηση των σιντριβανιών.
Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε από τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 22 Φεβρουαρίου. Το έργο είχε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 8 μηνών, αλλά τελικά παραδόθηκε αρκετά νωρίτερα.
Είναι προϋπολογισμού συνολικού ποσού 400.000 ευρώ. Χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 206.532 ευρώ από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση», και με το ποσό των 193.468 ευρώ από πόρους του Δήμου.
Φιλοδοξία όσων τη σχεδίασαν και αυτών που την ενέκριναν, ήταν η νέα πλατεία, σε συνδυασμό με το νέο Δημαρχείο που κατασκευάστηκε ακριβώς δίπλα της, ν’ αλλάξουν συνολικά την εικόνα του κέντρου της Αγιάς. Η εικόνα άλλαξε πράγματι και το κέντρο της Αγιάς, δεν έχει καμία σχέση με αυτήν πριν δύο χρόνια. Η Δημοτική Αρχή έχει σχεδιάσει κι άλλες παρεμβάσεις στο κέντρο της Αγιάς προκειμένου να γίνει ακόμα πιο όμορφο και ελκυστικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass