Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2023 11:30

Παρουσίαση φαρμακευτικών φυτών του Ολύμπου
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρωτοπόρου έργου, με τίτλο «Τα Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά Ολύμπου, ως πρόκληση για διατήρηση της βιοποικιλότητας-Olympus+», θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ημερίδας την Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο της Ελασσόνας.
Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Φυσικό περιβάλλον και καινοτόμες δράσεις 2021» στο πλαίσιο του μέτρου: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» στον άξονα: «Δράσεις διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος» και είχε διάρκεια από 1/9/2021 έως 30/8/2023.

 

Εκδηλώσεις για τη γιορτή του Κοσμά του Αιτωλού
Αύριο Πέμπτη 24 Αυγούστου, εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, εορτάζει ο υπόγειος Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νεομάρτυρος Λαρίσης (Ηπειρώτικα).
Σήμερα Τετάρτη παραμονή της εορτής, και ώρα 7 μ.μ. θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Την Πέμπτη το πρωί στις 7 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και η Θεία λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος. Το απόγευμα και ώρα 7 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Παρακλητικός Κανών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και θα γίνει η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Κοσμά πέριξ της συνοικίας.

 

Μουσικοχορευτικό πανηγύρι «Αραδοσίβια 2023»
Την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Αυγούστου * Στον αύλειο χώρο του Αγροτικού Εθνογραφικού Μουσείου

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Στις 25 και 26 Αυγούστου (Παρασκευή και Σάββατο), θα πραγματοποιηθεί το 26ο διήμερο μουσικοχορευτικό πανηγύρι «Αραδοσίβια 2023», από το Αγροτικό - Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων Δήμου Ελασσόνας, με τη συνεργασία του Δήμου Ελασσόνας, στον αύλειο χώρο του Μουσείου και ώρα 20:30.
Όπως ανακοινώνουν οι διοργανωτές, για το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων: «Την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα εμφανιστεί το δεκαμελές συγκρότημα των Σαμολαδαίων (Samoladay-fullband), η χορευτική ομάδα του Δικτύου Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας, και τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Ποντίων Ελασσόνας και του Μ. Σ. Αραδοσιβίων.
Το Σάββατο 26 Αυγούστου θα εμφανιστεί η ορχήστρα του Παντελή Γεγγενίδη, ενώ ποντιακή μουσική και τραγούδια θα παρουσιάσει το συγκρότημα του Σταύρου Παπαδόπουλου».

 

 

Ενταξη παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Τυρνάβου
Οδηγίες για τους κατόχους «voucher»

Για τους γονείς κατόχους «voucher» ένταξης των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Τυρνάβου, ανακοινώθηκε από την αναπλ. προϊσταμένη του Τμήματος Προνοιακών Δομών (Παιδικών Σταθμών) του Δήμου, ότι «μόλις εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) για το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2023-2024, να αποστείλουν άμεσα σε ένα από τα κάτωθι email: paidikoi@tirnavos.gr ή kon.politi@tirnavos.gr, το «voucher», τη μοριοδότηση και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας». 

 

Μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για 3η ηλικία

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών για άτομα της τρίτης ηλικίας. Ο πρώτος κύκλος της νέας εκπαιδευτικής περιόδου 2023-2024 θα ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου 2023. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από το “Πανεπιστήμιο των Πολιτών” του Δήμου Λαρισαίων για 7η χρονιά σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του Δήμου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση είτε ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/1pSCjAyU7Wg52HVmEtt66n1X1JP7bG6aNR071nTZ4K8I/edit, είτε διά ζώσης στο Τμήμα Διά Βίου Μάθησης και ώρες 08:00 - 14:00: Τηλ.: 2410-680.249, 2410-680.250, στην οδό Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος
Email: learning-city@larissa.gov.gr
Facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016

 

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη, προχθές Τρίτη το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας-Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ένας ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να διαρρήξει παράθυρο οικίας, ιδιοκτησίας ημεδαπού, και να εισέλθει στο εσωτερικό, με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του.

 

Αγρυπνία στον Αγιο Αχίλλιο

Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στις 9.15 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Η αγρυπνία θα περιλαμβάνει την Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Τρίτη 29 Αυγούστου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Εκδρομή Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Λάρισας διοργανώνει τριήμερη εκδρομή σε Κομοτηνή-Σαμοθράκη, για τις 8-9-10 Σεπτεμβρίου (2 διανυκτερεύσεις). Αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6977-603.551 Αποστολίδης Νίκος και 6945-636.829 Μέρτζος Γιώργος. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν και μη μέλη του συλλόγου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω λίγων εναπομείναντων θέσεων.

 

Μαθήματα οινολογίας στη Λάρισα

Ο Όμιλος Φίλων της Αμπέλου και του Οίνου ν. Λάρισας «Ο Διόνυσος» θα πραγματοποιήσει μαθήματα οινολογίας, σε τρία επίπεδα: α) για αρχάριους με διάρκεια 2 μηνών, β) για επαγγελματίες με διάρκεια 4 μηνών, γ) για πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, χημικούς, βιοχημικούς, βιολόγους, γεωπόνους, τεχνολόγους γεωπόνους κ.τ.λ.), με διάρκεια 10 μηνών. Περισσότερες πληροφορίες στo τηλέφωνo: 6986-535.273.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass