Το παραποτάμιο μονοπάτι χρειάζεται φροντίδα

ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2023 13:10

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή αστικά και περιαστικά άλση έχουν την τιμητική τους. Πολίτες που θέλουν να κάνουν την καθημερινή τους άσκηση ή να απολαύσουν έναν περίπατο ψάχνουν σημεία της πόλης με περισσότερη δροσιά, σκιά και λιγότερο φυσικά καυσαέριο.

Ένα από αυτά τα σημεία είναι το παραποτάμιο μονοπάτι που ξεκινάει λίγο πριν το γήπεδο των Αμπελοκήπων και φτάνει ως και την πίσω πλευρά του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κάτω δηλαδή από τα Επείγοντα Περιστατικά.
Καθημερινά όσοι επιλέγουν το εν λόγω κομμάτι αντικρίζουν μια εικόνα που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το περιβάλλον, αλλά και γενικότερα με την κουλτούρα των ανθρώπων που αγαπούν τη φύση. Κάθε λίγα μέτρα πεταμένα σκουπίδια όλων των ειδών. Κυρίως απορρίμματα από φαγητά, καφέδες και αναψυκτικά, ενώ πολλά από αυτά είναι πεταμένα και στο νερό και συγκεντρώνονται στους σταματημένους κορμούς. Την ίδια ώρα τα χόρτα όσο κι αν ψηλώνουν δεν είναι ικανά να κρύψουν πολλά από αυτά. Ωστόσο, εμποδίζουν εκείνους που θέλουν να ξαποστάσουν σε κάποιο από τα παγκάκια που βρίσκονται τοποθετημένα κατά το μήκος του μονοπατιού.
Ο Πηνειός ποταμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την καθημερινότητα των πολιτών και αν μη τι άλλο χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και ευαισθησία από όλους. Αρχικά, από τους πολίτες που πετούν με μεγάλη ευκολία ό,τι δεν χρειάζονται, ενώ κατά πάσα πιθανότητα είναι οι ίδιοι που μετά διαμαρτύρονται για την κατάσταση που βέβαια οι… ίδιοι δημιουργούν. Εν συνεχεία, από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου που μπορούν να βάλουν ακόμα πιο συχνά στα δρομολόγιά τους τη φροντίδα του σημείου.
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass