ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μαζικό προσκλητήριο συνταξιούχων

* Στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2014 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:34

Του Δημήτρη Βάλλα

Μαζικό κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους του Νομού να λάβουν μέρος στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα απηύθυναν χθες, κοινή συνέντευξη Τύπου τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων.

Στη συνέντευξη που παρατέθηκε στο Επιμελητήριο συμμετείχαν ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ, ο ΟΑΕΕ-ΤΣΑ και οι Συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Στη συνέντευξη επισημάνθηκε ότι το συλλαλητήριο αυτό πρέπει να αποτελέσει σταθμό στην πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας καθώς:

“Μπορεί και πρέπει να δώσει ενωτική απάντηση στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική και τα μνημόνια διαρκείας κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε., με τις συντάξεις φιλοδωρήματα, τη διάλυση του Δημόσιου Κοινωνικοασφαλιστικού Συστήματος, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την τεράστια ανεργία, ιδιαίτερα των παιδιών μας, που θερίζει τη λαϊκή οικογένεια, τις οικογένειές μας.

Να αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα στο δυνάμωμα του ενωτικού, ταξικού και παλλαϊκού αγώνα διεκδίκησης όλων των δικαιωμάτων μας, μ’ αυτόν θα επιβάλουμε λύσεις στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας».

Οι συνταξιούχοι δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην εποχή που σαν εργαζόμενοι προσέφεραν τα μέγιστα στην οικονομία της χώρας , ενώ τώρα η πολιτεία τους έχει ξεχάσει:

“Με τη δουλειά μας, τόνισαν, όλα τα προηγούμενα χρόνια, γεμίσαμε πλούτο τη χώρα που τον καρπώνονται οι βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μονοπώλια, επιφυλάσσοντας για μας και τα παιδιά μας τα ψίχουλα από τα «αποφάγια τους», «εγγυημένα επιδόματα φτώχειας και ελεημοσύνης», ζωή μέσα στη μιζέρια γεμάτη χαράτσια και εξαθλίωση.

Τώρα, ήρθε η ώρα να πούμε όλοι μαζί, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες, ότι «φτάνει πια» και να ακουστεί και η δική μας η φωνή.

Απαιτούμε, κατέληξαν, κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων. Πλήρη κρατική εγγύηση των αναγκών των ασφαλιστικών ταμείων. Αποκατάσταση των συντάξεων και επαναφορά των δώρων. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, επαναφορά όλων των κοινωνικών προγραμμάτων . Ουσιαστική προστασία των ανέργων και επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ».

Για τη μετάβαση στην Αθήνα θα υπάρξουν πούλμαν δωρεάν που θα αναχωρήσουν το πρωί του Σαββάτου1 Νοεμβρίου στις 5 π.μ. μπροστά από τα Γυμνάσια στην οδό Ανθίμου Γαζή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass