Διάλογοι Χορευτικής Παράδοσης του ΚΕ.Λ.Ε. στη Ζίτσα

ΜΕ ΘΕΜΑ «ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2023 15:14

Με θέμα «Οι παραστάσεις των χορευτικών συγκροτημάτων.

Διατήρηση αυθεντικών στοιχείων παραδοσιακού χορού εις το διηνεκές και μόνο ή ενσωμάτωση και νέων δεδομένων;» συνεχίστηκαν οι Διάλογοι Χορευτικής Παράδοσης που διοργανώνει το ΚΕ.Λ.Ε. στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Οι Διάλογοι Χορευτικής Παράδοσης που διοργανώνει το ΚΕ.Λ.Ε. σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος συνεχίζονται. Αυτήν τη φορά ήμασταν στην όμορφή Ζίτσα των Ιωαννίνων. Ένας εποικοδομητικός διάλογος αναπτύχθηκε μεταξύ δασκάλων και υπεύθυνων χορευτικών τμημάτων τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά από Κομοτηνή, Πάτρα, Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, τη μακρινή Μάλτα, κ.λπ. Το θέμα της συνάντησης ήταν: «Οι παραστάσεις των χορευτικών συγκροτημάτων. Διατήρηση αυθεντικών στοιχείων παραδοσιακού χορού εις το διηνεκές και μόνο ή ενσωμάτωση και νέων δεδομένων;». Ακούστηκαν πολλές απόψεις και χρήσιμα στοιχεία για όλους. Κουβεντιάστηκαν ο προσδιορισμός μας γενικά με τον Λαϊκό Πολιτισμό και το τι επιζητούμε από μια Παράσταση. Ο σκοπός και το γιατί πρέπει ή δεν πρέπει να γίνονται παραστάσεις. Πώς θέλουμε να είναι οι παραστάσεις μας. Τα τεχνικά προβλήματα που συναντάμε οι δάσκαλοι σε κάθε μας παράσταση. Το κυρίαρχο στοιχείο μιας παράστασης που δεν είναι άλλο από την έκφραση των χορευτών και το πόσο σημαντικό είναι για τον δάσκαλο αυτό να επιτυγχάνεται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς μέσα στις εβδομαδιαίες πρόβες. Τη διατήρηση των αυθεντικών στοιχείων του παραδοσιακού χορού σε μια παράσταση, αλλά και το να αρέσει στον θεατή από καλλιτεχνικής άποψης, κ.λπ.Είμαστε χαρούμενοι για τα καλά λόγια που ακούγονται από όλους σε αυτήν την προσπάθεια των Διαλόγων της Χορευτικής Παράδοσης. Κοινή διαπίστωση όλων μας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της συνεργασίας και της συναδελφικότητας μεταξύ μας. Όσο πιο συχνά, όσο πιο τακτικά τόσο καλύτερα.
Σας καλούμε όλους στη μεγάλη παρέα που δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον και σας απευθύνουμε πρόσκληση για ένα ανοιχτό διάλογο. Καλέστε μας να οργανώσουμε μαζί στον χώρο σας την επόμενη συνάντηση. Θα χαρούμε να συνευρεθούμε και να συνομιλήσουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα» καταλήγει η ανακοίνωση.ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟ
Και επειδή ΚΕΛΕ σημαίνει γλέντι, το μεσημέρι του Σαββάτου 1 Ιουλίου στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, το ΚΕΛΕ προσκαλεί τα μέλη του, αλλά και τους φίλους που αγαπούν την παράδοση να γλεντήσουν, να διασκεδάσουν και να χαρούν ένα γλέντι βγαλμένο από τα παλιά στην πλατεία του χωριού όπου μικροί και μεγάλοι θα ανταμώσουν για να αποχαιρετήσουν τη χορευτική χρονιά και να υποδεχτούν το καλοκαίρι.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass