Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2023 14:06

Μουσικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο

Ο Δήμος Τεμπών, ο οργανισμός Δ.Ο.Π.Α.Π.Ε.Π.Τ. και η Μουσική Σχολή,

στο κλείσιμο της καλλιτεχνικής χρονιάς καλωσορίζουν τον ερχομό του καλοκαιριού με δύο εκδηλώσεις στο Συκούριο, πλατεία Ρήγα Φεραίου σήμερα Πέμπτη στις 20:30 και στα Αμπελάκια, ανοιχτό Θέατρο αύριο Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 20:30. Μαθητές μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές της Μουσικής Σχολής, πιάνο - διεύθυνση παιδικής χορωδίας Ροδόπη Τσόκανου, μπουζούκι, Βαγγέλης Τσιαπλές κιθάρα, Μαρία Παπακώστα τρομπέτα, Κωνσταντίνος Ζωιτός πιάνο, Χρήστος Κτιστάκης, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα με τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου.

 

«Κόκκινο νησί» η Σκόπελος
ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ όχι μόνο διατήρησε, αλλά αύξησε τις δυνάμεις του και σε ψήφους και σε ποσοστά - συνολικά και σε κάθε οικισμό. Εδραιώθηκε ως δεύτερη πολιτική δύναμη στο νησί με 441 ψήφους και ποσοστό 17,80%, ενώ στον οικισμό της Σκοπέλου το ποσοστό έφτασε στο 25,48%. Πανελλαδικά, η Σκόπελος είναι στην 4η θέση των Δήμων όπου το ΚΚΕ πήρε τα υψηλότερα ποσοστά». Αυτό ανακοινώνει η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ χαιρετίζοντας θερμά «τους εκατοντάδες εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες των λαïκών οικογενειών και ιδιαίτερα τους δεκάδες νέους και νέες του νησιού που ενίσχυσαν και σε αυτές τις εκλογές με την ψήφο τους το ΚΚΕ, δίνοντάς του νέα σημαντική άνοδο, συμβάλλοντας σημαντικά στην επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στη Μαγνησία» και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι δείκτης ανόδου του κύρους του Κόμματος στην εργατική τάξη και σε όλο τον λαό. Κύρος που έχει καταχτηθεί από το γεγονός ότι το Κόμμα και εδώ στη Σκόπελο πρωτοστάτησε από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων μέσα στους αγώνες, αναδεικνύοντας τις ταξικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ και τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα της προηγούμενης περιόδου... Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τον λαό, με υλοποίηση των προαπαιτούμενων του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης, με ένταση της φοροληστείας εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων για την επίτευξη νέων αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων. Η ΝΔ έχει ήδη εκφράσει ανοιχτά την πρόθεσή της για επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου, την προώθηση νέων δεσμεύσεων στην πολιτική της ΕΕ και τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, ζήτημα που αποτυπώνεται και στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης...».

 

Η εναλλακτική πρόταση σπουδών
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ 3ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Η φοίτηση στο 3ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Λάρισας είναι μία σοβαρή εναλλακτική πρόταση σπουδών, για όσους δεν επελέγησαν για να φοιτήσουν στην ειδικότητα της προτίμησής τους στα Δημόσια ΙΕΚ. Το ΕΠΑΛ είναι σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που απευθύνεται σε αποφοίτους Γυμνασίου, Σ.Δ.Ε., ΕΠΑ.Σ., Τ.Ε.Σ., Τ.Ε.Ε., Τ.Ε.Λ., καθώς και σε αποφοίτους άλλου ΕΠΑ.Λ. ή Γενικού Λυκείου, ενώ η εγγραφή γίνεται χωρίς διαδικασία επιλογής. Όπως σημειώνεται από το σχολείο «το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. αποτελεί την αληθινή, χειροπιαστή ευκαιρία για εκπαίδευση και εξειδίκευση για κάθε εργαζόμενο ή άνεργο, που επιθυμεί την απόκτηση προσόντων για την αναβάθμιση του Βιογραφικού του, με τη λήψη Απολυτηρίου και Πτυχίου ταυτόχρονα. Δεδομένου ότι οι ανάγκες για βιοπορισμό δεν επιτρέπουν πάντα στους ενήλικες εργαζόμενους να φοιτήσουν σε ημερήσια σχολεία, το 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. καλύπτει απόλυτα αυτό το κενό, καθώς δίνει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη γνώση, στην εκπαίδευση και αμβλύνει έτσι όλες τις κοινωνικές ανισότητες. Ορισμένοι από τους λόγους που οι μαθητές επιλέγουν το 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ.: Η εργασία την ημέρα, η ηλικία, οι αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις. Η επιθυμία απόκτησης περισσότερων γνώσεων. Η ολοκλήρωση των σπουδών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η συνέχιση των σπουδών σε Πανεπιστημιακές Σχολές, καθώς και σε σχολές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. ΙΕΚ). Η βελτίωση της υπάρχουσας εργασιακής τους κατάστασης (απόκτηση τυπικών αλλά και ουσιαστικών προσόντων). Η διευκόλυνση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας, μέσω του θεσμού της Μαθητείας. Κυριότερα χαρακτηριστικά του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. είναι: Μειωμένο σε διάρκεια απογευματινό ωράριο (17.00- 21.30). Μειωμένος αριθμός διδακτικών ωρών. Αυξημένο όριο απουσιών. Αναβολή στράτευσης. Χορήγηση δελτίου μαθητικού εισιτηρίου (πάσο) για τη δωρεάν μετάβαση στο σχολείο. Χορήγηση επιδόματος ενοικίου σε όσους ενοικιάζουν σπίτι, με σκοπό τη φοίτησή τους. Χορήγηση οικονομικής αποζημίωσης σε όσους διαμένουν εκτός Λάρισας, και χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για τη μετάβαση στο σχολείο. Διατήρηση των πλεονεκτημάτων της ιδιότητας του ανέργου, όσο υπάρχει, κατά τη διάρκεια της φοίτησης. Λήψη Πτυχίου (επιπέδου 4) και απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων, χωρίς υποχρεωτική πρακτική άσκηση και εξετάσεις πιστοποίησης. Λήψη Απολυτηρίου ισοτίμου με αυτό του Γενικού Λυκείου. Ευκολότερη πρόσβαση, με ειδικές εξετάσεις, στα Πανεπιστήμια. Δυνατότητα συμμετοχής στα Προγράμματα Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. (αμειβόμενη εκπαίδευση και λήψη Διπλώματος επιπέδου 5). Οι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή ισότιμου τίτλου, εγγράφονται απευθείας στη Β’ τάξη του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., απαλλάσσονται από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα Ειδικότητας (20 ώρες εβδομαδιαίως σε 4 ημέρες) και αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης σε Πανεπιστημιακές Σχολές με ειδικές εξετάσεις. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
Οι Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Λάρισας είναι: Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής. Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών. Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων. Υπάλληλος Εμπορίας και Διαφήμισης. Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού. Το 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Λάρισας στεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα με το 5ο Γενικό Λύκειο και το 5ο Γυμνάσιο. Η θέση του στο κέντρο της Λάρισας το καθιστά εύκολα προσβάσιμο από όλες τις περιοχές της πόλης και της ευρύτερης επαρχίας. Η φοίτηση στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. είναι 3ετής. Για όποιον έχει ήδη Απολυτήριο Λυκείου η φοίτηση είναι 2ετής. Οι εγγραφές ξεκίνησαν ήδη και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023. Απαραίτητοι οι κωδικοί Taxisnet (username & password). Πληροφορίες στο τηλ. 2410-236.182, καθημερινά από 17:00 έως 21:00.

 

Τους πρόδωσε το Ι.Χ., βρήκαν και τα σπορτέξ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Τέσσερις Λαρισαίοι σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Λάρισας φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε διάρρηξη σπιτιού 51χρονου Λαρισαίου από το οποίο, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, αφαίρεσαν δύο ρολόγια αξίας, όπως και απροσδιόριστο, μεγάλο χρηματικό ποσό. Η διάρρηξη -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- είχε σημειωθεί το βράδυ της Ανάστασης, όταν -σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα- από διπλανή ταράτσα βρέθηκαν στο μπαλκόνι διαμερίσματος του 51χρονου στον 5ο όροφο για να κλέψουν έτσι απροσδιόριστο χρηματικό ποσό, όπως και ρολόγια πολυτελείας. Σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, ως δράστες φέρονται ένας 27χρονος, ένας 30χρονος, ένας 36χρονος και ένας 37χρονος, όλοι τους Λαρισαίοι. Έξω από το σπίτι του 27χρονου βρέθηκε το αυτοκίνητο που κατά την αστυνομία χρησιμοποίησαν οι δράστες, ενώ στο σπίτι του 30χρονου βρέθηκε ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών που ο δράστης φορούσε κατά τη διάρρηξη. Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του 36χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ασύρματος πομποδέκτης που ήταν συντονισμένος στη συχνότητα του Κέντρου Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

 

Σήμερα στο Αυτόφωρο ο «αστυνομικός»

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ

Στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της απάτης και της αντιποίησης αρχής, οδηγείται σήμερα ένας 42χρονος Λαρισαίος, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «αντιποιούμενος αστυνομικό και με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, απέσπασε από υπεύθυνη ενεχυροδανειστηρίου το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ». Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη προχθές το μεσημέρι «στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της αντιποίησης. Ειδικότερα, στις 26-06-2023 το πρωί, ο δράστης, μετά από προηγούμενες τηλεφωνικές επικοινωνίες, μετέβη σε κατάστημα - ενεχυροδανειστήριο της πόλης, όπου αντιποιούμενος αστυνομικό και με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, απέσπασε από την υπεύθυνη του καταστήματος το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και παραπέμφθηκε στο Τριμελές Αυτόφωρο, όπου έλαβε αναβολή της δίκης του για σήμερα.

 

Χωρίς νερό σήμερα χωριά των Φαρσάλων

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Η Δ.Ε.Υ.Α. Φαρσάλων ανακοινώνει ότι σήμερα θα γίνει διακοπή νερού, λόγω επισκευής βλάβης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, στους παρακάτω οικισμούς: Ζωοδόχο Πηγή, Άνω Χαλκιάδες, Κάτω Χαλκιάδες, Κρεμαστή και Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων. Η διάρκεια της διακοπής θα είναι περίπου 5 ώρες, από ώρα 10:00 π.μ. έως 3:00 μ.μ.

 

Η Διεθνής Ενωση Αστυνομικών τιμά σήμερα τον Απ. Παύλο

Η Τοπική Διοίκηση Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών τιμά τον προστάτη της, Απόστολο Παύλο των Εθνών. Στο πλαίσιο του εορτασμού θα τελεστεί αρτοκλασία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας στις 12 σήμερα το μεσημέρι, μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.


Διακοπή νερού στον Αγ. Αθανάσιο

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώθηκε ότι σήμερα Πέμπτη για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 14:00, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου στις παρακάτω οδούς: Καραθάνου (από Ηπείρου έως Ηρώων Πολυτεχνείου). Λογιωτάτου (από Σμολένσκυ έως Καραθάνου).

 

 Εξι ακόμα υποψηφιότητες στη «Συμπαράταξη Λαρισαίων»

Στο ψηφοδέλτιο της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, εντάσσονται έξι συμπολίτες, που συμμετείχαν και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες με την παράταξη του δημάρχου Απ. Καλογιάννη. Άνθρωποι γνωστοί στην τοπική κοινωνία με ποικίλα ενδιαφέροντα και με διάθεση προσφοράς στη Λάρισα. Ειδικότερα, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου θα είναι οι Θανάσης Βλησαρούλης, Μαρία Γερασοπούλου, Κυριάκος Λαβδάς, Στέλλα Μπάσδρα, Ελένη Ντουρουντάκη και Κώστας Πράπας.

 

Τιμάται η μάχη της σημαίας
ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Επιτροπή Ιστορικής Μνήμης και Παράδοσης Νομού Λάρισας θα τιμήσει για δωδέκατη συνεχή χρονιά με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων τους πεσόντες του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων το 1917 στη «Μάχη της Σημαίας». Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 11.00 π.μ., στον χώρο του μνημείου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Καρδίτσης, μπροστά στο Κλειστό Γυμναστήριο, πριν τη διασταύρωση για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ομιλητής θα είναι ο κ. Κώστας Βαϊούλης, καθηγητής, ιστορικός ερευνητής, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν».

 

 Εκδρομές συνταξιούχων στην Αιδηψό

Εκδρομές στην Αιδηψό οργανώνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας και συγκεκριμένα στις 20, στις 27 Αυγούστου και στις 3 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2410-536.618 και στα τηλέφωνα του προέδρου 6944-414.456 και του γραμματέα 6944-345.913.


Εκδρομή Γυναικών Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς διοργανώνει την Κυριακή 9 Ιουλίου εκδρομή στον Νομό Σερρών, με επισκέψεις στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης του 451 μ.Χ. και στο Σπήλαιο Αλιστράτης, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα της Ευρώπης. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2494-024.234, 6948-304.048. Εκδρομή στο ΤρίκεριΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)Ημερήσια εκδρομή στο Τρίκερι διοργανώνει τη Δευτέρα 3 Ιουλίου ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Καστρίου Αγιάς.
Αναχώρηση από το προαύλιο του Ναού στις 6:30 το πρωί, στάση για επιβίβαση σε Νέα Ιωνία, Βόλο και Αγριά. Τιμή εισιτηρίου 27 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνεται μεταφορά με πούλμαν και με το θαλάσσιο ταξί.  Πληροφορίες και κρατήσεις: 6977-706.219 (π. Βαρνάβας), 6970-657.467 (Νικόλαος Κολοβός). Η κράτηση θα γίνεται με την πληρωμή του εισιτηρίου.


Χοροεσπερίδα στο Καλαμάκι

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Ο Αγροτικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμακίου διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα του, το Σάββατο 1η Ιουλίου, στις 9:30 μ.μ., στην πλατεία του Καλαμακίου, με λαϊκή ορχήστρα και πλούσια λαχειοφόρο. Η χοροεσπερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass