Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές της Κυριακής

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ -ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑ ΙΣΟΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2023 14:02

Της Νατάσας Πολυγένη

Τάχιστα κινούνται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων,

προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 25 Ιουνίου. Η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση έφερε και κάποιες αλλαγές που αφορούν τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων -προστέθηκε ένα για τους ετεροδημότες-, αλλά και την πρόβλεψη χώρων για την ανεμπόδιστη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ΑμεΑ ή των ηλικιωμένων. Ήδη, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν παραδοθεί τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση στους Δήμους, οι οποίοι με τη σειρά τους ήδη εργάζονται προκειμένου να ετοιμαστούν τα εκλογικά κέντρα στα σχολεία του νομού Λάρισας και να παραδοθεί το υλικό. Σήμερα αναλαμβάνουν υπηρεσία και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, ενώ κάλπες και παραβάν στα σχολεία θα αρχίσουν να στήνονται αύριο το πρωί. Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φανή Αλατά, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. «Παραδώσαμε στους Δήμους τα ψηφοδέλτια των 24 από τα 25 κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές της Κυριακής. Ψηφοδέλτια δεν έφερε μονάχα το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας-Τ.Ρ.Α.Μ.Π. Οι εγγεγραμμένοι ανέρχονται σε 251.188 και σε αυτές τις εκλογές θα λειτουργήσουν 5 εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών και όχι 4 όπως την προηγούμενη φορά» σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Στη τελική ευθεία των προετοιμασιών βρίσκεται και ο Δήμος Λαρισαίων. Η προϊστάμενη των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων κ. Μαρία Γάτσιου αναφέρει στην «Ε» ότι σήμερα θα γίνει ο έλεγχος στο αμαξοστάσιο και αύριο Σάββατο τα συνεργεία των υπαλλήλων θα μπουν στα σχολεία για να τοποθετήσουν κάλπες και παραβάν. «Συνολικά θα λειτουργήσουν 230 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων τα 5 θα είναι για τους ετεροδημότες και 1 θα λειτουργήσει μέσα στις Φυλακές. Αυτήν τη φορά θα τοποθετηθούν περισσότερα παραβάν σχεδόν σε όλους τους ισόγειους χώρους στα σχολεία προκειμένου να εξυπηρετούνται τα ΑμεΑ και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες που αδυνατούν να ανέβουν σε όροφο» προσθέτει.


ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Στον Νομό Λάρισας θα πάρουν μέρος συνολικά 25 κόμματα και συνδυασμοί.
Αναλυτικά τα κόμματα και οι υποψήφιοι για την εκλογική περιφέρεια της Λάρισας:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (μαρξιστικό-λενινιστικό), ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΜέΡΑ 25 - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ “ΝΙΚΗ”, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας-Τ.Ρ.Α.Μ.Π. (δεν έστειλε ψηφοδέλτια στην Περιφέρεια), ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΑΚΚΕ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ
Με το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, ενώ παράλληλα δεν θα υπάρχει σταυρός προτίμησης στους και στις βουλευτές, καθώς καθορίζονται βάσει λίστας από τα κόμματα. Σε αυτό το πλαίσιο, συνηθίζεται να μπαίνουν τα ονόματα με τις ψήφους που πήραν στις προηγούμενες εκλογές, δηλαδή με βάση τα αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Μέσα στα παραβάν στα εκλογικά κέντρα δεν θα υπάρχει στυλό.
Οι ψηφοφόροι δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν σταυρό στα ονόματα υποψηφίων της επιλογής τους, καθώς η σειρά προτίμησης έχει καθοριστεί από τα ίδια τα κόμματα.
Οπότε, στην κάλπη ρίχνουμε μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούμε χωρίς να βάλουμε σταυρούς.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass