Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2023 14:00

Επίτιμος διδάκτορας Ιατρικής ο καθηγητής Ν. Μαδίας

Στις 20 Ιουνίου η αναγόρευσή του στη Βιόπολη

Την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης»,

στη Βιόπολη Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί τελετή αναγόρευσης προς τιμήν του καθηγητή Παθολογίας και διευθυντή του Τμήματος Παθολογίας του Caritas St. Elizabeth ‘s Medical Centerτου Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης, κ. Νικολάου Η. Μαδία. Ο κ. Μαδίας θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσφώνηση από τον νεοεκλεγέντα πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Χαράλαμπο Δ. Μπιλλίνη. Έπαινο προς τον καθηγητή Νικόλαο Η. Μαδία από τoν κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Ιωάννη Λ. Στεφανίδη, και ανάγνωση της εισήγησης, του ψηφίσματος και της αναγόρευσης και επίδοση των τίτλων και του επιτηβεννίου από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, καθηγητή Θεόφιλο Σ. Καραχάλιο. Θα ακολουθήσει ομιλία του τιμώμενου με θέμα «Modern management of advanced rectal cancer».

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Από το Τμήμα «Θρησκευτικού Τουρισμού» του 1ου Ι.Ε.Κ. Λάρισας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της 1ης Στρατιάς πραγματοποίησε το Τμήμα Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του 1ου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Λάρισας, στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών που προβλέπει επισκέψεις σε λατρευτικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, εκθέματα, μουσεία, κ.λπ., προκειμένου οι σπουδαστές να γνωρίσουν την ιστορία τους και να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.
* Τους σπουδαστές και τον εκπαιδευτή του Τμήματος, θεολόγο καθηγητή κ. Χαρ. Ανδρεόπουλο που τους συνόδευε υποδέχθηκε ο προϊστάμενος του ναού, στρατιωτικός ιερέας - αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Σαμαράς, ο οποίος και τους ενημέρωσε για την ιστορία της ίδρυσης του ναού το 1948 και της ανέγερσής του το 1949, κατόπιν πρωτοβουλίας του στρατιωτικού ιεροκήρυκα της περιοχής αρχιμ. Αυγουστίνου Καντιώτη, η οποία υποστηρίχθηκε από τον Διοικητή του εν Λαρίση, τότε, εδρεύοντος Β’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Παναγιώτη Καλογερόπουλο, και, φυσικά, από τον Μητροπολίτη Λαρίσης (1935-1956) Δωρόθεο Κοτταρά. Ο ναός είναι διακοσμημένος με αγιογραφίες του διακεκριμένου Λαρισαίου ζωγράφου και αγιογράφου Αγήνορα Αστεριάδη, φιλοτεχνημένες σύμφωνα με τα παλαιά βυζαντινά πρότυπα, όπως ακριβώς είναι και ο αρχιτεκτονικός ρυθμός του. Στον ναό μαζί με τους στρατιωτικούς εκκλησιάζονται και πολλοί Λαρισαίοι πιστοί από την ευρύτερη περιοχή της Στρατιάς.

 

Ξεκινά σημερα  το 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας
Στην Κεντρική πλατεία και σε άλλους χώρους

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης από τις 12 έως τις 15 Ιουνίου 2023. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, καθώς και σε παράλληλους χώρους (Δημαρχείο, Γαλλικό Ινστιτούτο, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, Δημοτική Πινακοθήκη) και θα περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, προβολές ταινιών μικρού μήκους, ομιλίες και workshops. Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της Λάρισας «η Πόλη που Μαθαίνει» και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Περιφέρεια Θεσσαλίας, του Ιδρύματος Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

 

Ανοίγει σήμερα το «Εξοικονομώ 2023»
Εως 15/9 η προθεσμία για αιτήσεις

Ξεκινούν από μεθαύριο οι αιτήσεις ενδιαφερομένων για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023», που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση κατοικιών. Η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων του «Εξοικονομώ 2023» https://exoikonomo2023.gov.gr, καθώς και το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, θα ανοίξουν τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 και θα παραμείνουν ανοιχτά έως και τη 15η Σεπτεμβρίου 2023. Το Πρόγραμμα εντάσσεται στα εμβληματικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στο RePower, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ. Από αυτό το ποσό διατίθενται 60 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Οι δικαιούχοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 20.000.

 

Συνεδριάζει το Κοινοτικό Συμβούλιο Ραψάνης

Σήμερα Δευτέρα και ώρα 20.00, στην αίθουσα του Κοινοτικού καταστήματος, παρουσία του δημάρχου Τεμπών, Γ. Μανώλη, θα συνεδριάσει το ανεβλήθέν από 9.6.2023 Κοινοτικό Συμβούλιο. Με Θέματα: 1. Η ώρα του πολίτη. 2. Απολογισμός Κοινοτικού έργου. 3. Προγραμματισμός Γιορτής κρασιού. 4. Θέματα πολιτικής προστασίας. 5. Αιτήματα πολιτών. 6. Γενικά θέματα. Θα ληφθούν λεπτομερώς όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο.


Νέο προεδρείο στην Εκτελεστική Γραμματεία Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Λάρισας

Η νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) Λάρισας, μετά από συνεδρίαση για μερική ανασυγκρότηση του προεδρείου της, είναι η εξής: πρόεδρος: Ιωάννης Λέτσιος, αντιπρόεδρος - αναπληρωτής πρόεδρος: Κωνσταντίνος Τσιτώτας, γραμματέας: Φωτεινή Τουρσουνίδου, ταμίας: Αφροδίτη Ξυνοπούλου και μέλη Γεώργιος Μπασδέκης, Γεώργος Νάστος και Δήμητριος Παπαποστόλου.


Εκδρομή συνταξιούχων σιδηροδρομικών

Τριήμερη εκδρομή στην Οχρίδα οργανώνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Λάρισας, στις 16-17-18 Ιουνίου. Περιλαμβάνονται δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με ημιδιατροφή (πρωινό και γεύμα) και το κόστος ανά άτομο ανέρχεται στα 140 ευρώ (συν 40 ευρώ το μονόκλινο). Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και σήμερα Δευτέρα, στα τηλέφωνα
6977-603.551 και 6974-935.498 Σκριμπόνης Δημ. και στο 6945-636.829 Γιώργος Μέρτζος.


Περιοδείες και ομιλίες υποψηφίων του ΚΚΕ Λάρισας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα των οργανώσεων Λάρισας του ΚΚΕ ενόψει της νέας εκλογικής μάχης, με συγκεντρώσεις, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις υποψηφίων βουλευτών, ως εξής: Σήμερα Δευτέρα 12 Ιουνίου: Στις 20:30 ο Στέλιος Τσικριτσής θα μιλήσει στο χωριό Μηλέα Ελασσόνας. Αύριο Τρίτη 13 Ιουνίου: Στις 10:30 π.μ. ο Θανάσης Αθανασιάδης θα περιοδεύσει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Στις 11:00 π.μ. ο Γιώργος Λαμπρούλης και η Μαρία Κωστή θα μιλήσουν στα Φάρσαλα. Στις 21:00 ο Γιώργος Λαμπρούλης και ο Στέλιος Τσικριτσής θα μιλήσουν σε συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία του Τύρναβου.

 

Συνέλευση δασκάλων σήμερα στη Λάρισα

Γενική Συνέλευση οργανώνει σήμερα Δευτέρα, στις 7 μ.μ. ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 25ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (συνοικία Νεάπολη).
Στο πλαίσιό της θα γίνει εκλογή προεδρείου της Συνέλευσης (πρόεδρος και 2 μέλη), ακολουθεί χαιρετισμός αιρετών ΠΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ, συζήτηση για τα πεπραγμένα της ΔΟΕ, έγκριση ή όχι των πεπραγμένων της ΔΟΕ, συζήτηση για τα θέματα ημερήσιας διάταξης της ΔΟΕ και προτάσεις.

 

Εκδήλωση για την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη οργανώνει εκδήλωση μεθαύριο Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Θεοφράστου και Καλλισθένους 27).

 

Συνέλευση και εκλογές Χρυσοχόων

Την ερχόμενη Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19:00, στα γραφεία του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων - Ωρολογοποιών Ν. Λάρισας (Ιουστινιανού 18) θα γίνει η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Όπως διευκρινίζεται από τον Σύλλογο, «η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το ψηφοδέλτιο «Όραμα και Δημιουργία» θα γίνεται στον πρόεδρο του Συλλόγου, Δημήτρη Ρόπλο, και επικεφαλής ψηφοδελτίου, έως σήμερα Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρα 20:00, Παπαναστασίου 14. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-258.537. Οι εκλογές θα γίνουν την Παρασκευή 16 Ιουνίου, από 14:30 έως 22:00. Η παρουσία των μελών τόσο στη Γενική Εκλογοαπολογιστικη Συνέλευση όσο και στις εκλογές στις 16 Ιουνίου 2023 κρίνεται απολύτως απαραίτητη» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Απόφοιτοι του 1973 γιορτάζουν την 50ετία

Πανηγυρικά γιορτάζουν την πεντηκονταετία από την ολοκλήρωση της μαθητικής τους θητείας, οι απόφοιτοι έτους 1973, του Β’ Γυμνασίου Αρρένων Λαρίσης. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 και περιλαμβάνει τα εξής: Στις 7 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο» και στις 8 -στον ίδιο χώρο-, παρουσία προσκεκλημένων, θα γίνουν ομιλίες, βραβεύσεις καθηγητών και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού με συνδιοργάνωση και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων. Η συνάντηση θα κορυφωθεί με γλέντι σε κέντρο της Λάρισας.

 

Εκλογές στον Σύλλογο Οικοπεδούχων Πολυδενδρίου

Ο οικιστικός Σύλλογος Οικοπεδούχων Πολυδενδρίου Αγιάς «Ανατολική Ρωμυλία» προγραμματίζει την ερχόμενη Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ., εκλογική Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φιλιππούπολης.

 

Λειτουργία για την εορτή του κ. Ιερώνυμου

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Λαρίσης καί Τυρνάβου ἀνακοινώθηκε πως λόγῳ τῶν Συνεδριάσεων τῆς Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την τρέχουσα εβδομάδα των ονομαστηρίων του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, καθώς και του Πανελληνίου Συνεδρίου Στελεχῶν Ἱερῶν Μητροπόλεων, τό ὁποῖο διοργανώνει ἡ Ἱερά Σύνοδος στήν πόλη τῶν Ἀθηνῶν, ὁ σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης καί Τυρνάβου κ. Ἱερώνυμος δέν θά ἑορτάσει τά ὀνομαστήριά του τήν 15η Ἰουνίου.
Ἀντί ἄλλου θά τελεσθεῖ Θεία Λειτουργία ἐπί τῇ ἑορτῇ τοῦ Ὁσίου καί Θεοφόρου Πατρός ἡμῶν Ἱερωνύμου τοῦ Πενταγλώσσου, στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἁγίου Ἀχιλλίου Λαρίσης. Τά Γραφεία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως τήν 15η Ἰουνίου θά παραμείνουν κλειστά.

 

Πανθεσσαλική συνάντηση φίλων Vespa

Η πρώτη πανθεσσαλική συνάντηση Vespa θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Ιουνίου στον Βόλο. Διοργανωτής είναι το Vespa Club Βόλου και συνδιοργανωτές το Vespa Club Λάρισας και το Vespa Club Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές του Πηλίου και των παραλίων του Βόλου μέσα από «Vespo εκδρομές» σε γραφικές οδικές διαδρομές και με επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής, να συμμετέχουν σε πάρτι με ζωντανή μουσική και να ζήσουν τρεις μέρες με ιδιοκτήτες και φίλους της Vespa από όλη την Ελλάδα.
Το Vespa Club Larisa απευθύνει κάλεσμα σε όποιον/-α έχει Vespa ή του/της αρέσει η ιστορική αυτή μηχανή, να συμμετέχει σε αυτήν τη γιορτή και να ζήσει ένα όμορφο τριήμερο ή και για λιγότερες μέρες αν το επιθυμεί. Για οποιαδήποτε απορία, ο/η κάθε ενδιαφερόμενος/-η μπορεί να μάθει λεπτομέρειες για τη συνάντηση στην ιστοσελίδα του Vespa Club Larisa στο Facebook.

 

Εκδρομή στη Φότσα της Βοσνίας

Μετά από αίτημα πολλών Λαρισαίων που συμμετείχαν στη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας που μεταφέρθηκε το 1993 στο Βελιγράδι και οικογενειών που φιλοξένησαν ορφανά παιδιά από τη Σερβική Βοσνία, ο π. Ρίζος Κομήτσας διοργανώνει εκδρομή στις 3 Ιουλίου με επιστροφή στις 7 Ιουλίου στην πόλη Φότσα της Βοσνίας, όπου κατοικούν οι οικογένειες των παιδιών. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στο Σεράγεβο και το Βελιγράδι, όπου θα δεχθεί την αποστολή ο Πατριάρχης της Σερβίας και μετάβαση στον Άγιο Σάββα και το μνημείο όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος στον Δούναβη ποταμό. Όποιος/-α ενδιαφέρεται, να επικοινωνήσει με τον π. Ρίζο Κομήτσα στο τηλέφωνο 6936-814.700. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass