«Ποδηλατάδα» με μηνύματα για το περιβάλλον

Πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα * Συναυλία με Μπάμπη Στόκα απόψε στην κεντρική πλατεία

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2023 13:04

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Ήταν ακόμα μια ξεχωριστή «γιορτή» του ποδηλάτου, μια ποδηλατάδα με μηνύματα για το περιβάλλον, και όχι μόνο, και με κύριο χαρακτηριστικό τη μαζική συμμετοχή του κόσμου, αυτή που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην Ελασσόνα και που διοργάνωσαν ο Δήμος Ελασσόνας και ο

Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (Ο.Κ.Π.Α.Π.),στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων και πρωτοβουλιών «Ημέρες Περιβάλλοντος 4». Υπενθυμίζεται πως οι εκδηλώσεις «τρέχουν» αυτές τις ημέρες με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή για 4η συνεχή χρονιά στην Ελασσόνα και σε περιοχές του Δήμου.
Δεκάδες ποδηλάτες όλων των ηλικιών από την πόλη της Ελασσόνας και την ευρύτερη περιοχή αρχικά ξαναέδωσαν...το πολύβουο και «πολύχρωμο» απογευματινό ποδηλατικό «ραντεβού» τους στην Κεντρική πλατεία και μη κρύβοντας τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους παρέα με το ποδήλατό τους, στη συνέχεια «απλώθηκαν» σε μεγάλους και μικρότερους δρόμους στον ανατολικό τομέα της πόλης, ακολουθώντας τις προεπιλεγμένες διαδρομές του προγράμματος. Διασκεδάζοντας, χαλαρώνοντας αλλά και με τον νου …στη χαρά της άθλησης μετέδωσαν μηνύματα της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης στην πόλη, στις γειτονιές και στα σοκάκια της. Τα χαμόγελα …«περίσσεψαν».
Στην όμορφη «γιορτή» του ποδηλάτου, ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη και φέτος η υποστήριξη και η βοήθεια από τα περιπολικά και τους άνδρες - γυναίκες του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, από το Σώμα Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ελασσόνας και των «Ελασσονιτών Εθελοντών».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν. ΓΑΤΣΑΣ
Μιλώντας για τη διοργάνωση «Ημέρες Περιβάλλοντος 4», ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας υπενθύμισε με νόημα: «Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν άμεση και αναπόσπαστη προτεραιότητά μας. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά, ένα υγιές φυσικό περιβάλλον, σε έναν δήμο πιο πράσινο, πιο καθαρό, πιο όμορφο και πιο ανθρώπινο και αυτό θα το επιδιώξουμε να το πετύχουμε με τη συμμετοχή όλων. Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι Ημέρες Περιβάλλοντος, που πραγματοποιούνται στον Δήμο μας για 4η χρονιά, έχουν αγκαλιαστεί από τον κόσμο…».
Πάντως, δεν πέρασε απαρατήρητη η συμμετοχή στην ποδηλατάδα του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα, αντιδημάρχων, αυτοδιοικητικών, εκπαιδευτικών, επαγγελματιών, «επώνυμων» και «ανώνυμων» όλων των ηλικιών, και πολλών γονιών με τα παιδιά τους (…μια καθαρά οικογενειακή «υπόθεση»).
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Κυριακή, 11 Ιουνίου, οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 4» ολοκληρώνονται με δράση για την ανακύκλωση και ενημέρωση από τις εταιρείες «Ανακύκλωση ρούχων - EAST WEST GREECE» και «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.». Τέλος, στις 9 το βράδυ, στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του φημισμένου ερμηνευτή, συνθέτη, στιχουργού των «ΠΥΞ ΛΑΞ» Μπάμπη Στόκα με παλιές και νέες επιτυχίες του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass