Κέντρο Νεολαίας προωθεί ο Δήμος Λαρισαίων

*ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2023 14:00

Της Νατάσας Πολυγένη
Κέντρο Νεολαίας προανήγγειλε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε για το 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης που θα ανοίξει τις πύλες του τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στη Λάρισα.


Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο Φεστιβάλ, έκανε λόγο για μια σπουδαία διοργάνωση με έντονο αποτύπωμα στην πόλη, ένας θεσμός που έχει προσφέρει και θα προσφέρει πολλά, ένας θεσμός που βγάζει τους νέους στο προσκήνιο και δημιουργεί ένα ρεύμα που όπως είπε, αποτυπώνει τη σοβαρή παρέμβαση που γίνεται στα επίπεδα της νέας γενιάς. Επιπρόσθετα, μίλησε για το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι η Δημοτική Αρχή έχει ψηλά στην ατζέντα της το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Νεολαίας, προκειμένου οι νέοι της πόλης να έχουν τον δικό τους χώρο προβληματισμού, ανταλλαγής ιδεών και δημιουργίας.
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Φωτεινή Μυσιρλή ευχαρίστησε τους φορείς και τους εθελοντές που συμμετέχουν στη διοργάνωση του Φεστιβάλ, τονίζοντας και εκείνη με τη σειρά της ότι πρόκειται για μια σοβαρή διοργάνωση που στόχο έχει την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των ενεργών νέων πολιτών.
Στο σημείο αυτό ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εθελοντικής αιμοδοσίας εις μνήμην των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, τονίζοντας με έμφαση ότι οι νέοι δεν ξεχνούν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πρόγραμμα και τους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ το οποίο ξεκινά στις 12 και ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου και το πρόγραμμά του είναι γεμάτο από μουσική, κινηματογραφικές προβολές, workshops, ομιλίες και πολλές εκπλήξεις. Η Κεντρική πλατεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Δημόσια Βιβλιοθήκη και η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας θα φιλοξενήσουν αυτές τις μέρες δράσεις και εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, ενώ η έναρξη θα γίνει με τη συναυλία της Μαρίνας Σάττι τη Δευτέρα στην Κεντρική πλατεία.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Δεληγιάννης στάθηκε ιδιαίτερα στη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής για στήριξη και ενίσχυση δράσεων με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, ενώ σημείωσε ότι το γεγονός πως το Φεστιβάλ Νεολαίας έφτασε στον 3ο του χρόνο, αποδεικνύει από μόνο του τη σημασία της εκπαίδευσης των πολιτών, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι οι νέοι να σχεδιάζουν οι ίδιοι την πόλη τους.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Λιούπας δήλωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι αρωγός πάντα σε δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το ευ ζην, και ενισχύουν και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Βαγγέλης Μόρας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις αθλητικές δράσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, όπως ποδηλατάδα και teqball, ένα νέο άθλημα που θα έρθει για πρώτη φορά στη Λάρισα με δύο γήπεδα που θα στηθούν στην Κεντρική πλατεία. Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της «Λάρισας η Πόλη που Μαθαίνει» και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass