Υπό βροχή ...μηνύματα για το νερό

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΧΘΕΣ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ - «ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ, Η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2023 13:29

Ηχηρό μήνυμα εξοικονόμησης νερού για την επιβίωση του πλανήτη, μπροστά στην απειλή της κλιματικής αλλαγής, έστειλε χθες η νέα γενιά της Λάρισας, προς τους μεγάλους.


Περί τα τριακόσια παιδιά, επτά σχολείων της πόλης μας, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχυδρομείου, και η βροχή δεν τους εμπόδισε να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αποστολή τους, να ζωγραφίσουν μηνύματα για την προστασία και την εξοικονόμηση του νερού, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσαν για την Ημέρα Περιβάλλοντος, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας.
Περίσσεψε ο ενθουσιασμός τους, καθώς απόλαυσαν κάθε λεπτό ακόμη και κάτω από το ψιλόβροχο, και αποτύπωσαν τις σκέψεις τους στο χαρτί με συνθήματα όπως ««Να μην χαθεί ούτε σταγόνα νερό».
«Στην περιοχή μας λαμβάνουμε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να έχουμε καθαρό νερό, αλλά και να μην υπάρχει σπατάλη του, ώστε να το αξιοποιήσουμε για όσα περισσότερα χρόνια μπορούμε. Αυτό αποτελεί υποχρέωσή μας, για μας, αλλά και για τις επόμενες γενιές. Αν λείψει αυτό το κοινωνικό αγαθό, δεν υπάρχει ζωή…» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, απευθυνόμενος στα παιδιά.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τα παιδιά για το έργο της ΔΕΥΑΛ, και τις προσπάθειές της για την εξοικονόμηση του νερού, ενώ επισήμανε παράλληλα πως και οι καταναλωτές θα πρέπει να μην προχωρούν σε αλόγιστη χρήση του.
Συγκεκριμένα τόνισε: «Η ΔΕΥΑΛ κάνει μια σπουδαία δουλειά στη διαχείριση και στην παροχή καθαρού του νερού, και καταφέρνει εδώ και πολλά χρόνια, να μην αντιμετωπίζει ποτέ πρόβλημα με το πόσιμο νερό. Απ’ την άλλη η κοινωνία μας οφείλει να σέβεται την επάρκεια του νερού, θα πρέπει να μην χάνεται ούτε σταγόνα! Η κατανάλωσή του να είναι σε λογικά πλαίσια. Πρέπει να προστατέψουμε αυτό το κοινωνικό αγαθό και κατ΄ επέκταση το περιβάλλον και τον πλανήτη μας».
Αναφορά έκανε ο Δήμαρχος και στον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης του νερού, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι «το νερό πρέπει να το διαχειρίζονται δημόσιοι φορείς όπως οι ΔΕΥΑ, για να το παρέχουν χωρίς κέρδος, υγιεινό, καθαρό και φθηνό στους πολίτες» και απηύθυνε κάλεσμα στη νέα γενιά να δώσουν όλοι μαζί αυτή τη μάχη.
Σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη, ο Δήμος Λαρισαίων θα προσφέρει επτά ποδήλατα στα αντίστοιχα σχολεία που συμμετείχαν χθες στη δράση για το νερό. Οι τυχεροί μαθητές θα αναδειχθούν με κλήρωση.
Να σημειωθεί πως η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης θα επιλέξει ορισμένα από τα μηνύματα που έγραψαν τα παιδιά και τις ζωγραφιές που φιλοτέχνησαν, προκειμένου να τυπωθούν σε ένθετο που θα μοιραστεί στην πόλη μέσα στους φακέλους των λογαριασμών νερού.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δημήτρης Μαβίδης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Κατερίνα Καραγιώργου και η υποψήφια βουλευτής Λίτσα Λιακούλη.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass