ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Οικονομικά «στον αέρα» το Φεστιβάλ Πηνειού

* Απλήρωτα εντάλματα 80.000 ευρώ *Επιχειρήσεις πιέζουν τον Δήμο για εξόφληση *Σε αμηχανία η νέα δημοτική αρχή με τις τακτικές των προκατόχων της

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2014 12:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:28

«Στον αέρα» βρίσκεται το διεξαχθέν τον περασμένο Ιούνιο Φεστιβάλ Πηνειού, καθώς ο Επίτροπος του Ελεγκτικού δεν ενέκρινε τα εντάλματα της σχετικής δαπάνης- ώστε ο Δήμος Λαρισαίων να μπορέσει να εξοφλήσει τις επιχειρήσεις που συνέβαλαν στη διοργάνωσή του.

Η νέα δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με αμηχανία την υπόθεση, τη στιγμή που επιχειρηματίες πιέζουν διεκδικώντας τα χρήματά τους. Το συνολικό ποσό κινείται στα επίπεδα των 80.000 ευρώ και αντιστοιχεί σε δαπάνες ηχητικών καλύψεων, καλλιτεχνικών σχημάτων, διαμόρφωσης περιπτέρων κ.λπ.

Σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε κάποια «παραξενιά» του Επιτρόπου ή σε κάποιο αίτημά του για διόρθωση ή συμπλήρωμα στοιχείων, ώστε να επανέλθουν τα εντάλματα και να εγκριθούν. Φαίνεται ότι είναι πολύ σοβαρότερο και μάλλον αξεπέραστο καθώς αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου είχαν αρνηθεί να υπογράψουν την πληρωμή των δαπανών για το Φεστιβάλ Πηνειού. Δεν υπέγραψαν θεωρώντας ότι είναι παράνομο να «σπάσουν» οι δαπάνες σε μικρότερα ποσά ώστε να επιτρέπεται η απευθείας ανάθεση των σχετικών εργασιών στο ποτάμι για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Το οποίο άλλωστε ήταν προγραμματισμένο από πολύ καιρό και όχι κάποιο έκτακτο συμβάν που θα επέβαλλε, για λόγους ταχύτητας, τις αναθέσεις.

Για το θέμα είναι φυσικά ενήμερος ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, ο οποίος αναζητά τρόπο επίλυσης του προβλήματος, δίχως όμως να διαφαίνονται και πολλές εναλλακτικές. Προφανώς το γνωρίζει και ο προκάτοχός του Κ. Τζανακούλης. Και βεβαίως αποτελεί ζήτημα το οποίο θα απασχολήσει την επικαιρότητα, ενώ ίσως δρομολογήσει και άλλες διαδικασίες. Στη χειρότερη θέση βρίσκονται φυσικά οι επιχειρήσεις που είχαν συμβάλει στη διοργάνωση του Φεστιβάλ και παραμένουν απλήρωτες εδώ και μήνες, δίχως πολλές ελπίδες ότι θα εξοφληθούν σύντομα.

Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass