ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Περιφερειακή οδός Λάρισας-Τρικάλων: Ρισκάρεις τη ζωή σου...

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2014 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:28

 

 

Τα κακά του τα χάλια παρουσιάζει ο περιφερειακός δρόμος Λάρισας-Τρικάλων, με δεκάδες επικίνδυνες λακκούβες, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν όσο πλησιάζουμε στο χειμώνα και αυξηθούν οι βροχές. Ο δρόμος μόνο ως περιφερειακός δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού χρησιμοποιείται καθημερινά από πολλούς λαρισαίους -και όχι μόνο- οδηγούς, οι οποίοι κατευθύνονται στο ΤΕΙ Λάρισας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που υπάρχουν πάνω στον δρόμο και στα πολυκαταστήματα, αλλά και από τα βαρέα οχήματα, τα οποία απαγορεύεται να εισέλθουν στον εσωτερικό δακτύλιο της πόλης. Λακκούβες, έλλειψη στηθαίων ασφαλείας ή κομμένα στηθαία που προεξέχουν, ανύπαρκτος φωτισμός και όλα αυτά σε έναν δρόμο στον οποίο αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες. Αυτοί που κινδυνεύουν κυρίως είναι οι δικυκλιστές, καθώς λείπουν τμήματα της ασφάλτου στην άκρη του δρόμου, ενώ η ολισθηρότητα της ασφάλτου όταν βρέχει είναι κίνδυνος - θάνατος.

Βέβαια ο συγκεκριμένος δρόμος δεν είναι ο μοναδικός που χρήζει άμεσης ανακατασκευής. Οι περισσότεροι δρόμοι της Λάρισας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο ότι στην προεκλογική περίοδο του περασμένου Μαΐου και σε σχετική δημοσκόπηση που έγινε για το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης, η οδοποιία (μαζί με την ανεργία) κατείχε την πρώτη θέση στον σχετικό πίνακα. Μάλιστα η οδός Ιωαννίνων, που αποτελεί συνέχεια της Περιφερειακής Οδού Λάρισας-Τρικάλων είναι σε χειρότερη μοίρα, καθώς εκτός από τις συνηθισμένες λακκούβες, τα εξογκώματα (βουναλάκια) είναι πολύ επικίνδυνα, κυρίως για τους δικυκλιστές.

Όσον αφορά στη βελτίωση ή ανακατασκευή της Περιφερειακής Οδού, μάλλον θα πρέπει να εξοπλιστούμε με υπομονή. Η συντήρηση του δρόμου είναι αρμοδιότητα του δήμου και η ανακατασκευή της Περιφέρειας. Από τον δήμο Λαρισαίων δηλώνουν ότι «γνωρίζουν τα προβλήματα της οδού», αλλά σημειώνουν με έμφαση ότι «δεν είναι η μοναδική που χρήζει βελτίωσης» και συνεχίζουν: «Όλοι οι δρόμοι της πόλης χρειάζονται ένα... λίφτινγκ. Το προσπαθούμε, μέσα στα πλαίσια του εφικτού, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα υπόλοιπα ασφαλτικών που κληρονομήσαμε είναι ανύπαρκτα. Μέλημά μας να πιέσουμε την κυβέρνηση για επιπλέον κονδύλια, ώστε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 οι ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους της Λάρισας να αυξηθούν».

Με λίγα λόγια όσοι διέρχεστε από την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων μεγάλη προσοχή.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass