themountolympus.com

Το νέο portal για το βουνό των Θεών

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2023 14:10

Το νέο τουριστικό portal themountolympus.com που χρηματοδότησε η Περιφέρεια

Θεσσαλίας μέσω της ΑΕΝΟΛ σε συνεργασία με τους Δήμους Ελασσόνας, Τεμπών και Αγιάς, παρουσιάστηκε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα. Πρόκειται για μια οργανωμένη, συλλογική προσπάθεια για την ενιαία προβολή του Ολύμπου αλλά και των παραολύμπιων περιοχών, μια ολοκληρωμένη τουριστική και πολιτιστική διαδικτυακή, δίγλωσση πύλη με εκατοντάδες φωτογραφίες, βίντεο, εικονικές περιηγήσεις, διαδρομές και πληροφοριακό υλικό που συνεχώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται. Παράλληλα προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία της ευρύτερης περιοχής.
«Σήμερα παρουσιάζουμε το portal για τον Όλυμπο και για τις παραολύμπιες περιοχές. Είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς που χρηματοδοτήσαμε ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος, πριν επισκεφτεί τον Όλυμπο, να μπορέσει να τον γνωρίσει μέσα από το πόρταλ και μέσα από τα μάτια των ειδικών. Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις» είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για να προσθέσει: «Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ακολουθούμε τη μέθοδο των στωικών, αλλάζοντας αυτά που εμείς μπορούμε να ελέγξουμε και κάνοντας αυτά που μπορούμε να κάνουμε, μη περιμένοντας από άλλους. Για αυτό και για την προβολή του Ολύμπου εκτός από το πόρταλ, χρηματοδοτήσαμε το μίνι Πλανητάριο ψηφιακής προβολής το οποίο πλέον συντηρούμε και εκσυγχρονίζουμε με νέα χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ και τον Δήμο Ελασσόνας. Σε συνεργασία με τη Λίνα Μενδώνη και τον ΟΦΥΠΕΚΑ καταθέσαμε φάκελο για την εγγραφή του Ολύμπου στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ταυτόχρονα έχουμε συντηρήσει και αναδείξει το σύνολο των ιστορικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων στις περιοχές της Ελασσόνας, των Τεμπών και της Αγιάς και αναβαθμίσαμε το ορεινό και παραλιακό οδικό δίκτυο για να υπάρχει ασφάλεια στις ανθρώπινες μετακινήσεις. Οι ιαματικές πηγές στο Κόκκινο Νερό, το Κέντρο Πληροφόρησης Τεμπών, Ανοιχτά Θέατρα, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ανάδειξη εκκλησιών και Μοναστηριών, αναβαθμισμένα Κέντρα Υγείας, εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση, περιπατητικά μονοπάτια και ασφαλείς δρόμοι συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάδειξης που αφορά τόσο στον Όλυμπο, οι κορυφές του οποίου αποκαλύπτουν το δέος των θεών που τις επέλεξαν για κατοικία τους, όσο και στο σύνολο των παραολύμπιων περιοχών. Με τα έργα μας δίνουμε τη δυνατότητα πλήρους κάλυψης των επιθυμιών των επισκεπτών της περιοχής. Η Θεσσαλία πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια, με άλματα προόδου σε όλα τα επίπεδα και στον τουρισμό».
Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας χαρακτήρισε το νέο portalthemountolympus.com ως το μεγάλο στοίχημα για τον δήμο του «για το πώς να μπορέσουμε το βουνό που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Ελασσόνας να το αναδείξουμε περαιτέρω και μάλιστα όχι μονόπλευρα, αλλά στο σύνολό του». Ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη «γιατί αμέσως ανταποκρίθηκε και χρηματοδότησε το έργο μέσω της ΑΕΝΟΛ στην οποία είμαστε μέτοχοι η Περιφέρεια και οι άλλοι Δήμοι μόλις του παρουσιάσαμε το πρότζεκτ, το οποίο βασίζεται σε μία πρόταση του γνωστού φωτογράφου Γιάννη Ζαρζώνη» και πρόσθεσε: «Μπορούμε να συνεργαστούμε πλέον και με τον Δήμο Τεμπών και με τον Δήμο Αγιάς ώστε να παρουσιάσουμε και να προβάλλουμε ένα βουνό το οποίο συνδυάζει μυθολογία, ιστορία, πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τις περιοχές που είναι ήδη αρκετά αξιοποιημένες, όπως τα παράλια του νομού Λάρισας στους Δήμους Αγιάς και Τεμπών. Θέλω να τονίσω πόσο σημαντική είναι η συνεργασία όλων μας με την Περιφέρεια και χαιρόμαστε που ο Περιφερειάρχης έχει έναν πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό πάνω στο κομμάτι της τουριστικής αξιοποίησης του τόπου μας, με σημαντικά έργα».
Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας από την πλευρά του χαρακτήρισε το πόρταλ ολοκληρωμένη δουλειά, που με επίκεντρο το βουνό του Ολύμπου, ένα από τα πιο ισχυρά brand name παγκοσμίως, προσπαθεί να αναδείξει τις ομορφιές ενός μεγάλου τμήματος της Θεσσαλίας τονίζοντας: «Με τη στήριξη της Περιφέρειας καταφέραμε να έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για αυτήν τη σπουδαία δουλειά. Συνεχίζουμε την καλή συνεργασία , η οποία μέρα με τη μέρα φέρνει καλύτερα αποτελέσματα».
Σε ανάλογο κλίμα ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης δήλωσε ότι συμμετέχει σε αυτήν την εξαιρετική προσπάθεια και στηρίζει την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, με τη βοήθεια της Περιφέρειας. «Η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων είναι καθοριστική, ουσιαστική και αποφέρει απτά αποτελέσματα που όλοι τα γνωρίζουμε. Τα πρώτα πλάνα που είδαμε είναι καταπληκτικά» υπογράμμισε ο δήμαρχος Τεμπών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass