ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Β ΔΟΥ

Διαμαρτυρία του ΕΚΛ για τον ΕΝΦΙΑ

* Με πανό και συνθήματα κατά της αβάσταχτης φορολογίας

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2014 13:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:27

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της Β΄ ΔΟΥ στην οδό Πατρόκλου πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Τα μέλη του ΕΚΛ ύψωσαν πανό διαμαρτυρίας και με φορητό μεγάφωνο φώναξαν συνθήματα κατά των μέτρων φορολόγησης που επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα ενώ μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς καλώντας τους στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Η αντιπροσωπεία στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον διευθυντή της Δ.Ο.Υ. στον οποίο και επέδωσε υπόμνημα με αιτήματα και προτάσεις όπως:

* Κατάργηση όλων των χαρατσιών και φόρων για το εισόδημα και τα ακίνητα που αφορούν στην κύρια κατοικία και στην πρώτη εξοχική κατοικία (ΕΝΦΙΑ).

* Αφορολόγητο όριο, ατομικό 20.000 ευρώ, οικογενειακό 40.000 ευρώ και +5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος.

* Να υπολογίζονται στη φορολογία τα έξοδα για ΔΕΗ, Θέρμανση, ΟΤΕ, Νερό.

* Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης και υγείας, στα οικιακά και αγροτικά τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, των τηλεπικοινωνιών, της ύδρευσης και αποχέτευσης, σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, πετρέλαιο κίνησης. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

* Κατάργηση των φόρων και τελών για Δήμους και ΝΕΡΙΤ. Κατάργηση διοδίων.

* Επίδομα θέρμανσης σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ.

* Πάγωμα των χρεών στο δημόσιο, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις για ανέργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες που δεν μπορούν να πληρώσουν και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ για τη λαϊκή 4μελή οικογένεια (200.000 ευρώ και 100 τ.μ για το ζευγάρι).

* Αύξηση της φορολογίας των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%. Άμεση φορολογική εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, κ.α

* Άμεση φορολογική επιβάρυνση – εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για φοροδιαφυγή-εισφοροδιαφυγή.

* Άμεση μείωση εξοπλιστικών προγραμμάτων, επιστροφή στρατευμάτων που υπηρετούν Νατοϊκές ανάγκες, λύση υποχρεώσεων που επιβαρύνουν τη χώρα και επιβάλλουν στο λαό συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

ΔΗ.ΒΑΛ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass