Σήμερα η περιφορά της εικόνας του Αγ. Αχιλλίου

Η ΛΑΡΙΣΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2023 9:30

Συνεχίζονται σήμερα και θα κορυφωθούν αύριο, ανήμερα της εορτής, οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Λάρισας Άγιο Αχίλλιο, Αρχιεπίσκόπο Λαρίσης του θαυματουργού. Τις εκδηλώσεις λαμπρύνει με την παρουσία του και ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και τον Δήμο Λαρισαίων έχει ως εξής:
* Σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου: 19:00, Μέγας Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.
20:45, Εκκίνηση πομπής για την περιφορά του ιερού λειψάνου και της εικόνας του Αγίου, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μέσω των οδών Πολυκάρπου – Κενταύρων – Κύπρου προς την Κεντρική πλατεία και από εκεί διά των οδών Κύπρου – Μανωλάκη – Πολυκάρπου προς τον Ι.Ν. Αγ. Αχιλλίου. 21:30, Δέηση, αρτοκλασία (προσφορά του ΕΣΛ και της ΟΕΒΕΛ) στην Κεντρική πλατεία.
* Αύριο Δευτέρα 15 Μαΐου: 7:00, Κωδωνοκρουσία επί 10λεπτο από όλους τους Ι.Ν. της πόλης και στη συνέχεια εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων.
7.00-11:00, Όρθρος και πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου. 11.00, Δοξολογία. 19:30, Μεθέορτος αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass