Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2023 10:00

Το νέο Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Ν. Πολιτείας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Πολιτείας «Οι Αμυγδαλιές», που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 7ης Μαΐου 2023.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής: Πρόεδρος-Ευάγγελος Μπόμπολας, Α’ αντιπρόεδρος Δημήτριος Αλεξάκος, Β’ αντιπρόεδρος Λάμπρος Μαυραντζάς, γραμματέας Αικατερίνη Τσιαρέα, ταμίας Βασιλική Αργυροπούλου, μέλη Βασίλης Καλτσάς, Ιωάννης Παπαχρήστος, Μάρθα Σμαλιάρα και Ηλίας Κακογιώργος. Αναπληρωματικά μέλη Μιχάλης Παπαχρήστος, Αντιγόνη Ζαφειρίου και Δημήτριος Γιάκας.

 

Κοινότητες τιμούν τον Αγ. Αχίλλιο

Γιορτάζουν και τιμούν αύριο τον Άγιο Αχίλλιο στην Πρινιά του Δήμου Αγιάς. Στον δισυπόστατο Ιερό Ναό Αγίων Μοδέστου και Αχιλλίου, σήμερα το απόγευμα στις 7:00, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερου π. Αθανασίου Μακρή, ενώ ανήμερα της γιορτής το πρωί της Δευτέρας θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του ναού π. Νικόλαο Κιούση. Επίσης, σήμερα, παραμονή της εορτή, στις 19:00, στο Αχίλλειο, στη Νίκη και στο Καλό Νερό, θα ψαλεί Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θα γίνει περιφορά της εικόνας του Αγίου. Αύριο, ανήμερα της εορτής, Δευτέρα, στις 7:30 π.μ., σε όλες τις εκκλησίες θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

 

 Στον Αγ. Νικόλαο θα λειτουργήσει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης θα λειτουργήσει σήμερα Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο που θα τελεστεί προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο και συνιεργουργούντος του σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Ιερωνύμου, όλοι οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν την ευλογία του κ. Μακαρίου, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, η παιδική χορωδία του Ναού θα ψάλλει και θα τραγουδήσει προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου.
Μετά την απόλυση της ακολουθίας, στον προαύλειο χώρο της Εκκλησίας θα ακολουθήσει σύντομο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ξένιοι Κρήτες».

 

Κλειστή αύριο η αγορά
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Σημειώνεται πως η αγορά της Λάρισας αύριο θα παραμείνει υποχρεωτικά κλειστή λόγω της εορτής του Πολιούχου Αγ. Αχιλλίου. Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί θεσμοθετημένη τοπική αργία και όλα τα καταστήματα (εμπορικά, Σ/Μ), τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν. Σημειώνεται πως ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Λάρισας, τιμώντας τη μνήμη του Πολιούχου και προστάτη των εμπόρων, θα πραγματοποιήσουν και φέτος την καθιερωμένη αρτοκλασία σήμερα στις 21.30 στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

 

Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε αμπελουργούς Τυρνάβου
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των αμπελουργών οινοποιήσιμων σταφυλιών του Δήμου Τυρνάβου οι ενισχύσεις των 120 € ανά στρέμμα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής που εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη, «οι αμπελουργοί του Δήμου έλαβαν μία μεγάλη οικονομική βοήθεια ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν να παράγουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους. Μάλιστα, η ενίσχυση αυτή είναι ακόμα πιο σημαντική καθόσον ενισχύθηκαν και σεισμόπληκτοι αμπελουργοί. Κατ’ αυτόν τον τρόπον καλύπτεται και μέρος του χαμένου περσινού εισοδήματος».

 

Προσωρινά απόγευμα η αποκομιδή απορριμμάτων

Από το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Τυρνάβου ανακοινώθηκε πως από αύριο Δευτέρα 15 Μαΐου έως και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 η αποκομιδή απορριμμάτων στις περιοχές του 5ου Δημοτικού Σχολείου, του Αγ. Ιωάννη και του Πλάτανου στον Τύρναβο θα πραγματοποιείται τις απογευματινές ώρες. Ο Δήμος ζητά «την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών»..

 

Συνέλευση Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακρυχωρίου

Σήμερα, στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μακρυχωρίου έχει συγκαλέσει τη β’ Γενική Συνέλευση των μελών του για έγκριση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων και ορθή λειτουργία του Συνεταιρισμού. Η παρουσία των μελών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κρίνεται απαραίτητη.

 

Εκλογές στην Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας

Εκλογές για την ανάδειξη νέας 25μελούς Συνέλευσης θα διενεργήσουν τα μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο Κοινοτικό Κέντρο την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Όπως τονίζεται σχετικά από την εκλογική επιτροπή, «όσοι/-ες επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, πρέπει να το γνωρίσουν εγγράφως στην εκλογική επιτροπή, μέσω του Κοινοτικού Γραφείου, 10 ημέρες πριν από τις εκλογές».

 

 Τιμούν τους εκτελεσθέντες πατριώτες στον Δοξαρά

Ο Δήμος Κιλελέρ και η Τοπική Κοινότητα του Δοξαρά διοργανώνουν σήμερα εκδήλωση στη μνήμη των 24 πατριωτών που φονεύθηκαν από τα Ναζιστικά Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στις 12.05.1944. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του μνημείου στην Τοπική Κοινότητα Δοξαρά.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: Ώρα 10:30, προσέλευση στο μνημείο των πεσόντων. Επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, επίκαιρη ομιλία, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή, Εθνικός Ύμνος.

 

Την Τετάρτη η αιμοδοσία πυροσβεστών

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας (1ος Π.Σ. Λάρισας) την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαΐου και ώρες από 08:00 έως 13:00.

 

Ξεκινούν τα «Κωνσταντίνεια» από σήμερα στο Συκούριο

ΣΕΙΡΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για τα φετινά «Κωνσταντίνεια» διοργανώνουν από σήμερα ο Δήμος Τεμπών, η Κοινότητα Συκουρίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Κυριακή 14 Μαΐου, 6 μ.μ., εκδήλωση με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας στο Δημοτικό Σχολείο Όσσας, με ομιλήτρια τη δασκάλα κ. Νικολέτα Κώτσια και απαγγελία ποιημάτων από τον Σύλλογο Γυναικών Συκουρίου.
Παρασκευή 19 Μαΐου, 8 μ.μ., έντεχνη ροκ συναυλία από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Σάββατο 20 Μαΐου, 7 μ.μ., Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και λιτάνευση εικόνας των Πολιούχων, με τη συνοδεία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Συκουρίου και της μπάντας του Δήμου. Στις 9.30 μ.μ μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία Θέμιδος, με ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής. Στις 9:45 μ.μ. παραδοσιακοί χοροί από το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα και το Χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων του Μορφωτικού Συλλόγου Συκουρίου.
Κυριακή 21/5/2023, 07:00 π.μ., Όρθρος - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.
Στις 09:30 π.μ. προσέλευση επισήμων στο κατάστημα της Κοινότητας Συκουρίου.
Κυριακή 28/5/2023, 11:00 π.μ, Σκοπευτικοί αγώνες από τον Κυνηγετικό Σύλλογο περ. Συκουρίου στο Σκοπευτήριο του Συλλόγου.
Στις 18:00 Φιλικός Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Νέων Φίλων του Κισσάβου και Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Δήμου Τεμπών στο Δημοτικό Στάδιο «Τάκης Κακαγιάννης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass