Μάθημα για τη χρήση απινιδωτή

ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΚΑΙ «ΥΓΙΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ»

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2023 12:27

Με επιτυχία συνεχίζεται το δεύτερο μέρος του Προγράμματος «Βασική υποστήριξη ζωής και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή» που αφορά στη μη τυπική εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου στο πλαίσιο της «Πόλης που Μαθαίνει».

Η δράση υλοποιείται σε όλα σχεδόν τα Γυμνάσια της πόλης και έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς σε θέματα πρώτων βοηθειών και τη χρήση απινιδωτή.
Χίλιοι περίπου μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου και 300 πολίτες, εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών, σχολικοί φύλακες, εκπρόσωποι Συλλόγων, εργαζόμενοι του Δήμου συμμετείχαν στο μεγαλύτερο ανάλογο πρόγραμμα στη χώρα, που υλοποιείται από τον Δήμο Λαρισαίων και το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει και την προμήθεια 30 περίπου νέων απινιδωτών, στη φάση της εκπαίδευσης των μαθητών/-τριών, αποτελείται από δύο ενότητες: 1) Βασική υποστήριξη ζωής με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και 2) Παροχή Α’ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις.
Η ενότητα «Βασική υποστήριξη χωής με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή» αφορά στην παροχή εκπαίδευσης σε βασικές, αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής σε ενήλικες, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης).
Η ενότητα «Παροχή Α’ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις» έχει ως στόχο να εφοδιάσει όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σοβαρών τραυματισμών ή επείγοντων παθολογικών περιστατικών, σε προνοσοκομειακό επίπεδο μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass