«Με ισχυρό ΚΚΕ στον αγώνα για μισθούς και λαϊκές ανάγκες»

ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕ Ο ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΚΑΣ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2023 14:28

Σε χώρους δουλειάς βρέθηκε ο Γιάννης Σκόκας, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Νομό Λάρισας και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο ένδυσης «Μπεττίνα», στη «Μeταλλεμπορική», στη «Shelter» και στο εργοστάσιο τροφίμων «PVG».


Συζητώντας με τους εργαζόμενους στάθηκε στο ζήτημα που έχει ανοίξει με τις υποσχέσεις που δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για αυξήσεις στους μισθούς, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι προβλέψεις της Ε.Ε., αστικών κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων και διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών για το ξέσπασμα μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης μετατρέπουν αυτές τις υποσχέσεις σε λόγια του αέρα. Οι προβλέψεις αυτές επιβάλλουν τα πρόσθετα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του νέου Συμφώνου Σταθερότητας και του Ταμείου Ανάκαμψης, την επιβολή μιας πιο σκληρής περιοριστικής πολιτικής. Πρακτικά, νέες, ακόμα πιο επώδυνες θυσίες για τους εργαζόμενους, ακόμα μεγαλύτερη «ευελιξία», εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, μείωση των πραγματικών μισθών και της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων.
Η αγοραστική δύναμη, το λαϊκό εισόδημα έχει μειωθεί, μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, σχεδόν κατά 25% μόνο λόγω του πληθωρισμού…».
Ο Γιάννης Σκόκας τόνισε ότι «η διέξοδος βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ και στην αναμέτρηση του κινήματος της εργατικής τάξης με την αντιλαϊκή πολιτική και τους αντιδραστικούς νόμους που σμπαραλιάζουν το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με ισχυρό το ΚΚΕ και μαζικούς εργατικούς αγώνες μπορούμε να επιβάλουμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τις ΣΣΕ και τους μισθούς. Πρακτικά, με την πρόταση του ΚΚΕ, ένας εργαζόμενους με μία τριετία θα δει τον μισθό του να αυξάνεται πάνω από 935 ευρώ σήμερα και όχι το 2027 που υπόσχεται η ΝΔ…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass