Κ.Υ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Τίμησαν τη 12η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2023 11:10

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό συγκεντρώθηκαν χθες στο Κ.Υ. Φαρσάλων, παρουσία του διευθυντή τους κ. Γ. Νεχωρίτη, εκπροσώπων των εργαζομένων κ. Γ. Μπρισίμη, Γ. Μαλούση και της προϊσταμένης των νοσηλευτών κ. Ζεφ. Γιαννάκη και τίμησαν τη 12η Μαΐου, ημέρα που έχει καθιερωθεί ως ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Νοσηλευτών.


Όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί, η ημέρα αυτή έχει σκοπό να θυμίζει σ’ όλους την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών στην κοινωνία. Την αρτοκλασία που είχαν οι νοσηλευτές του Κ.Υ.Φ. ευλόγησε ο π. Λάζαρος. Το φετινό θέμα του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών είναι: Οι νοσηλευτές μας. Το μέλλον μας.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν το εξής: «Θα είναι μια παγκόσμια εκστρατεία που καθορίζει τι θέλουμε για τη νοσηλευτική στο μέλλον, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις για την υγεία και να βελτιώσουμε την παγκόσμια υγεία για όλους. Πρέπει να μάθουμε από τα μαθήματα της πανδημίας και να τα μετατρέψουμε σε ενέργειες του μέλλοντος. Όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί, η ημέρα αυτή έχει σκοπό να θυμίζει σε όλους την ανεκτίμητη και αναντικατάστατη συνεισφορά των νοσηλευτών όλων των βαθμίδων στην κοινωνία. Ανεκτίμητη και αναντικατάστατη είναι δύο από τους χαρακτηρισμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί για την προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο γιατί το έργο τους είναι πολυσήμαντο και πολυδιάστατο. Και οι δύο χαρακτηρισμοί συνθέτουν άτομα με ιδιαίτερα ευαίσθητο και πολύ ανθεκτικό ταυτόχρονα ψυχισμό. Άτομα που να μπορούν να αντιληφθούν κι αυτά που δεν λέγονται από τον συνάνθρωπο που φτάνει στην πόρτα των υπηρεσιών υγείας, άτομα που θα πρέπει, ξεπερνώντας τις προσωπικές, κοινωνικές και κυρίως επαγγελματικές δυσκολίες να εξαντλήσουν τις δυνατότητές τους και να προσφέρουν τα μέγιστα στον συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη τους. Και μιλώντας για επαγγελματικές δυσκολίες επανερχόμαστε και επαναλαμβάνουμε αυτά που λέγονται και γράφονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, καθώς πέραν των άλλων προβλημάτων έχει προστεθεί μετά την οικονομική κρίση και η πανδημία με όλες τις τραγικές συνέπειες πολλές φορές στους χώρους παροχής υγείας. Δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε ή να τις αναλύσουμε, τις ζούμε όλοι μας καθημερινά. Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να αντικαταστήσει την προσφορά, τη συμμετοχή και την υποστήριξη των νοσηλευτών στον ασθενή. Το γνωστικό και επιστημονικό επίπεδο είναι σε συντριπτικό ποσοστό πάρα πολύ υψηλό. Το αποδεικνύουν καθημερινά στις επάλξεις. Ας σταθούμε κι εμείς αρωγοί στον καθημερινό τους αγώνα, στην ενίσχυση και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, στο πλάι του επαγγελματία, συνανθρώπου και συναγωνιστή νοσηλευτή. Γιατί η πολιτεία δεν έκανε το χρέος της και δεν αναγνώρισε την αυτοθυσία που επέδειξε το νοσηλευτικό προσωπικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα και μπορούμε περισσότερα. Με τις δυνάμεις μας ενωμένες και με το ίδιο όραμα σαν στόχο θα αγωνιστούμε και θα κερδίσουμε!
Δικαιούμαστε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε:
-Την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
-Την αύξηση των μισθών που σε πολλές περιπτώσεις είναι ίσος ή και κατώτερος του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη.
-Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
-Ισχυρή Δημόσια Υγεία - Πρόνοια με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση.
ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass