Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τον πολιούχο Αγ. Αχίλλιο

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2023 13:45

Με την απόδοση ύμνων από βυζαντινές χορωδίες και τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον επί δεκαετίες ολόκληρες πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου, μουσικολογιότατο κ. Κυριαζή Δασκαλούδη, ως ελάχιστο αντίδωρο ευγνωμοσύνης για την πιστότητα και δεξιοτεχνία στον τρόπο αποδόσεως των ψαλλομένων, συνεχίστηκαν χθες στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Λαρίσης Άγιο Αχίλλιο.


Σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 19:00 με τον πανηγυρικό υπαίθριο προεόρτιο αρχιερατικό Εσπερινό στην αρχαία Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και συγχοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Λιτανευτική πομπή μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου και άνοιγμα της Λάρνακας των Ιερών του Λειψάνων και το βράδυ (21:30) Ιερά Αγρυπνία.
Την Κυριακή το βράδυ η περιφορά του ιερού λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου και τη Δευτέρα 15 Μαΐου το πρωί ο Όρθρος και το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και στις 11.00 π.μ. η πανηγυρική δοξολογία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass