Τίμησαν τους νοσηλευτές

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2023 14:21

Εορταστική εκδήλωση διοργανώθηκε χθες στο παρεκκλήσι του «Αγίου Λουκά του Ιατρού» στον προαύλειο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης ψάλθηκε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση για τους νοσηλευτές που «έφυγαν», ενώ για το περιεχόμενο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας μίλησε η διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κα Κωνσταντίνα Ζησοπούλου.
Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν οι διοικητές της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Κατσικονούρης, έκλεισε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας στα στελέχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας που συνταξιοδοτήθηκαν, αλλά και στον ανώνυμο νοσηλευτή.

 

12η Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Σήμερα γιορτάζουν οι άνθρωποι με τη μεγάλη καρδιά! Γιατί θέλει καρδιά και ψυχή να ανταποκριθεί κανείς σε τόσο διαφορετικούς ρόλους συγχρόνως. Καταρτισμένος κι έμπειρος να αντιληφθεί την κλινική επιδείνωση, ακόμη κι όταν αυτή κρύβεται επιμελώς. Ψύχραιμος να διαχειριστεί τα περιστατικά στα επείγοντα, κάτω από συνθήκες «πολέμου». Ευδιάθετος για να προσφέρει στήριξη στους ασθενείς, αφήνοντας τα δικά του προβλήματα εκτός. Υπομονετικός να διαχειρίζεται ασθενείς, συγγενείς, κάθε τους απορία ή προβληματισμό, όσες φορές κι αν έχει ειπωθεί, γιατί κατανοεί την αγωνία τους. Δυνατός σε κάθε περίσταση, γιατί έχει μάθει να ανταποκρίνεται σε δυσάρεστες καταστάσεις, ακόμη κι όταν ο ίδιος θρηνεί μέσα του. Διαθέσιμος 24ωρες τη μέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, ξεχνώντας αργίες, σχολικές γιορτές, διακοπές! Γνωρίζει πολύ καλά πως μπορεί να κληθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή στο καθήκον του, αφού συνειδητά έχει επιλέξει να προσφέρει στον συνάνθρωπο, και για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ωράριο και φυσικά ούτε κοστολόγηση.
Αυτή λοιπόν η διαχείριση της καθημερινότητας αποτελεί στάση ζωής και δεν χάνεται με την πάροδο του χρόνου ή τη συνταξιοδότηση. Γι’ αυτό οι συνταξιούχοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας εύχονται σε όλους τους νοσηλευτές Χρόνια Πολλά και καλή δύναμη στο δύσκολο κι απαιτητικό έργο τους!
Κι αυτή η ευχή είναι από καρδιάς, γιατί μόνο όποιος βάδισε στα βήματά τους μπορεί να νιώσει τον αγώνα που δίνουν καθημερινά!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass