Με ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας

ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΛΜΌ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ –ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ -ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΟΥΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΘΝΙΚΑ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2023 15:00

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το κλειδί της προοδευτικής κυβέρνησης. Το πρώτο βήμα της αλλαγής.

Γιατί μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει τη ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη στο χρονοντούλαπο. Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνει άλλη μια τετραετία ζόφου και ανοίγει πόρτα σε ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε χθες από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλ. Τσίπρας. Μιλώντας στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ, στο Αλκαζάρ, σε μια συγκέντρωση που διακρίθηκε για τον παλμό της, ο Αλ. Τσίπρας «δέκα μέρες πριν τις κρίσιμες κάλπες» τόνισε πως «στεκόμαστε μπροστά στην κοινωνική πλειοψηφία, στους δημοκρατικούς πολίτες, με καθαρή γραμμή ενότητας, καθαρό πρόγραμμα αλλαγής» και απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές τόνισε ότι «η μόνη «τιμωρητική» ψήφος για το καθεστώς Μητσοτάκη είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ».
Μετά και την προχθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, ο Αλ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «για πρώτη φορά παραδέχθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών», ενώ αναφέρθηκε και στον κ. Ανδρουλάκη πως «λέει για πρώτη φορά τόσο καθαρά ότι οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», για να αναρωτηθεί «απορώ, όμως, αν δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό ποτέ δεν θα συμβεί με τη ΝΔ ξανά στην κυβέρνηση του τόπου. Απορώ πώς δεν κατανοεί ότι ο μόνος τρόπος να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι να ηττηθεί αποφασιστικά και τελεσίδικα η κυβέρνηση των υποκλοπών και της συγκάλυψης.

«ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ»
Και στη θέση της να αναλάβει τα ηνία μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επόμενη ημέρα των εκλογών. Για να δώσει χώρο και ανάσα στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, να διερευνήσει το σκάνδαλο και να καθίσει στο σκαμνί τους υπεύθυνους. Και για να το πω απλά: Στο σκαμνί το παρακράτος των υποκλοπών και ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον αρχιερέα των υποκλοπών δεν γίνεται. Δεν συμβαδίζει με την κοινή λογική». Επιμένοντας στο θέμα των υποκλοπών, ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε και στους συντηρητικούς πολίτες, λέγοντας «τους ρωτώ: Θα ξεπλύνετε αυτήν την ντροπή για τη δημοκρατία και για την παράταξή σας; Απευθύνομαι σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και τον ρωτώ: Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσει για τη δημοκρατία ή για τον κακοποιητή της; Θα δώσει τη δυνατότητα στον κύριο Μητσοτάκη λευκή επιταγή να νομιμοποιήσει και να συνεχίσει ακόμα πιο ανεξέλεγκτος και αλαζονικός τις πρακτικές παρακράτους; Ή θα δώσει με την ψήφο του ανάσα στη δημοκρατία;».

ΠΑΝΔΗΜΙΑ - ΤΕΜΠΗ - ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Ο κ. Τσίπρας επέκρινε την Κυβέρνηση για τον χειρισμό της πανδημίας, λέγοντας ότι «αντί να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία, τα διέλυσε. Και άνοιξε τον δρόμο στους κερδοσκόπους της υγείας να τρυπώσουν στο ΕΣΥ». Αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, ενώ εκτενή αναφορά έκανε στην «ανείπωτη τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Γιατί ένας ανεκπαίδευτος σταθμάρχης παράνομα διορίστηκε με ρουσφέτι κομματικό σε μια τόσο κρίσιμη θέση. Γιατί ο σταθμός τηλεδιοίκησης καταστράφηκε από πυρκαγιά το 2019 και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την αποκατάστασή του. Γιατί οι εργαζόμενοι έστειλαν τρία εξώδικα, προειδοποιώντας και προαναγγέλλοντας το μοιραίο, και αυτοί δεν έκαναν τίποτα. Μόνο φώναζαν ντροπή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή όταν έθεταν θέμα ασφάλειας».  Αναφέρθηκε, επίσης, στην έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης στην οποία μειώθηκε δραματικά το εισόδημα εν μέσω της κρίσης. Οι μισοί Έλληνες χρωστάνε στις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ιδιωτικό χρέος αυξήθηκε στην τετραετία Μητσοτάκη κατά 40 δισ. Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 50 δισεκατομμύρια. Η μεσαία τάξη έφτασε να επιβιώνει με κουπόνια».
Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε στου σεισμόπληκτους του Τυρνάβου, με αφορμή και τη συνάντηση που είχε, ως είπε, στην είσοδο του σταδίου, με τους σεισμόπληκτους του Δαμασίου που ακόμη ζούνε στα κοντέινερ. «Σχεδόν 3 χρόνια μετά τον σεισμό στο Δαμάσι 130 άτομα μένουν σε κοντέινερ και 64 σε οικίσκους» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε προς τις άλλες αριστερές δυνάμεις, λέγοντας ότι δεν μπορούν εκείνοι που διεκδικούν την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου να κάνουν διμέτωπο -και προς το ΚΚΕ- ότι δεν μπορεί να επαναλαμβάνει το «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος». Ειδικότερα, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα είπε: «Ο κ. Κουτσούμπας εμφανίστηκε χθες σαν τσοπάνης: Εμείς έχουμε να του πούμε ότι οι αριστεροί πολίτες, οι κομμουνιστές, δεν είναι πρόβατα και κατανοούν ότι το δίλημμα της κάλπης είναι αν θα έχουμε μία αριστερή κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει τα εργασιακά δικαιώματα που κατήργησε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή θα επιτρέψει να συνεχίσει η ίδια Κυβέρνηση τον δρόμο της».
«Η Αλλαγή δεν είναι ένα ωραίο κομματικό σύνθημα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «η Αλλαγή είναι πάλι κοινωνική, πολιτική, εθνική ανάγκη», για να τονίσει ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «Μητσοτάκης ή Αλλαγή. Μητσοτάκης ή δικαιοσύνη. Μητσοτάκης ή ΣΥΡΙΖΑ. Το Συμβόλαιο Αλλαγής είναι η δέσμευσή μας απέναντι σε όλους τους πολίτες. Να ξέρουν τι ψηφίζουν όταν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, τέλος, η συγκεκριμένη πρότασή μας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν προοδευτικό πρόσημο».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass