Θερινό σχολείο για παραγωγούς αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΦΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΑΕΝΟΛ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2023 13:22

Σε μια εξαιρετική συνεργασία προχώρησε ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΟΦΥΠΕΚΑ) με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας Α.Ε., που έχει έδρα την Ελασσόνα, προκειμένου να

πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τετραήμερη εκπαίδευση (Summer School) με θέμα την αναπαραγωγή, την καλλιέργεια και τη μεταποίηση των αυτοφυών αρωματικών φυτών.
Όπως ανακοινώθηκε, η κατάρτιση στοχεύει στην εκπαίδευση 25 ενηλίκων σε θέματα σχετικά με αυτοφυή ΑΦΦ του Ολύμπου, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των εκπαιδευόμενων, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας αυτής.
Η δράση αυτή είναι κομβικής σημασίας στο πλαίσιο ενός ιδιαίτερα σημαντικού και πρωτοπόρου έργου με τίτλο: «Τα Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά Ολύμπου, ως πρόκληση για διατήρηση της βιοποικιλότητας -Olympus+», που έχει εγκριθεί προς υλοποίηση από το Πράσινο Ταμείο, στα όρια του Δήμου Ελασσόνας, με δικαιούχο και συντονιστή Φορέα το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , που υπέβαλε την πρόταση και διεκδίκησε το έργο Olympus+.
Το έργο Olympus+ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Φυσικό περιβάλλον και καινοτόμες δράσεις 2021» στο πλαίσιο του μέτρου: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» στον άξονα: «Δράσεις διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος» .
Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”) διεκδίκησε, σε δύσκολες ανταγωνιστικές συνθήκες και αυστηρά κριτήρια, από το Πράσινο Ταμείο, ανάμεσα από 105 προτάσεις, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον του για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, της προστασίας του μυθικού βουνού από την κλιματική αλλαγή και τέλος της δημιουργίας επιχειρηματικότητας και εισοδήματος για τις τοπικές κοινωνίες μέσα από τα ΑΦΦ. Οι άλλοι εταίροι του έργου είναι το Εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, o ΟΦΥΠΕΚΑ και o ΧΟΠΣ Σπαρμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass