Φρίκη στον Τύρναβο...

ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ 22ΧΡΟΝΗ - Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΓΡΑΦΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ - ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2023 14:16

Στην Ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθούν θα οδηγηθούν σήμερα

το πρωί τέσσερις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας από 14 έως 17 ετών, έπειτα από την καταγγελία 22χρονης Λαρισαίας για ομαδικό βιασμό της, με αστυνομικούς του Τμήματος Τυρνάβου να συλλαμβάνουν τέσσερις από τους συνολικά έξι δράστες, όπως και τους τέσσερις γονείς τους. Σε βάρος των 3 από τους 4 Ρομά, κατοίκων του οικισμού του Τυρνάβου, ασκήθηκε δίωξη χθες από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όχι για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού, αλλά για το -επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα- αδίκημα της κατάχρησης ανήμπορου προς αντίσταση σε γενετήσιες πράξεις από περισσότερους δράστες, καθώς η καταγγέλλουσα -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- φέρεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα νοητικής υστέρησης. Στον τέταρτο συλληφθέντα Ρομά, ηλικίας μόλις 14 ετών, ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην πράξη της κατάχρησης, αλλά και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων αφού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τις πράξεις των άλλων τριών. Βίντεο που σύμφωνα με άλλες πηγές φαίνεται να «διακινήθηκε» σε τρίτους, ωστόσο στα κινητά τηλέφωνα που κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. τέτοιο υλικό δεν βρέθηκε. Η 22χρονη αναμένεται να υποβληθεί σήμερα σε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, αν της ασκήθηκε βία και για τον λόγο αυτόν οι τέσσερις ανήλικοι συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία για σήμερα, ενώ παραμένουν κρατούμενοι. Αντίθετα, ελεύθεροι αφέθηκαν χθες το μεσημέρι, οι τέσσερις γονείς τους μετά τον ορισμό τακτικής δικάσιμης. Οι τρεις ανήλικοι αρνούνται πως υπήρξε βιασμός, ωστόσο παραδέχονται τη συνουσία διευκρινίζοντας ότι η ερωτική συνεύρεση έγινε με τη συναίνεση της 22χρονης.

ΣΤΗΝ «ΤΟΥΜΠΑ»
Η 22χρονη Λαρισαία είχε μεταβεί στον Τύρναβο από τις προηγούμενες ημέρες, όταν προχθές απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου καταγγέλλοντας ότι το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, και έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή «Τούμπα», πέντε δράστες παρά τη θέλησή της και ενώ τους δήλωνε την αντίθεσή της, την εξανάγκασαν διαδοχικά σε συνουσία, χωρίς εκείνη να μπορεί να αντισταθεί, ενώ ο έκτος δράστης, ένας 14χρονος, βιντεοσκοπούσε με το κινητό καταγράφοντας τις πράξεις των άλλων πέντε Ρομά. Από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου ταυτοποιήθηκαν οι τρεις από τους έξι δράστες, όπως και ο 14χρονος που βιντεοσκοπούσε. Οι τρεις ανήλικοι ομολόγησαν πως υπήρξε συνουσία, αρνούμενοι ωστόσο ότι βίασαν την 22χρονη λέγοντας ότι όλα έγιναν με τη συναίνεσή της. Στο κινητό του 14χρονου, όπως και στα κινητά των άλλων δραστών δεν βρέθηκε σχετικό υλικό, ενώ χθες το μεσημέρι ο 14χρονος φέρεται να παρουσίασε διαφορετική, από την αρχική εκδοχή, λέγοντας ότι δεν βιντεοσκοπούσε τα πεπραγμένα, αλλά έπαιζε κάποιο παιχνίδι στο κινητό του. Όταν αρχικά είχε ισχυριστεί πως βιντεοσκοπούσε με κινητό τρίτου. Μετά τις συλλήψεις των τεσσάρων ανηλίκων, συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι χθες το μεσημέρι, αφού πρώτα ορίστηκε η δίκη τους για τις 14 Ιουνίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Στο πλαίσιο της διερεύνησης των όσων καταγγέλθηκαν, το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου παρήγγειλε ιατροδικαστική εξέταση, η οποία αναμένεται να διενεργηθεί σήμερα και από την οποία αναμένεται να απαντηθούν ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και αν ασκήθηκε βία σε βάρος της 22χρονης.
Στις 10 σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στη Β’ Ανακρίτρια οι τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι χθες μετά την απαγγελία κατηγοριών έλαβαν μία ημέρα προθεσμία. Σημειώνεται πως οι άλλοι δύο δράστες παραμένουν άγνωστοι.     

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass