Μέχρι το τέλος του 2023 η ανακατασκευή της Παιδικής Στέγης

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ 7ου ΚΑΙ 32ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2023 14:10
Προσεχώς εργασίες στο κτίριο της Παιδικής Στέγης  που θα μεταφερθούν τα 7ο και 32ο Νηπιαγωγεία Προσεχώς εργασίες στο κτίριο της Παιδικής Στέγης που θα μεταφερθούν τα 7ο και 32ο Νηπιαγωγεία

Της Νατάσας Πολυγένη Φωτ. Β. Ντάμπλης

Ενα χρόνιο αίτημα γονέων και εκπαιδευτικών που αφορά τη μεταστέγαση

των 7ου και 32ου Νηπιαγωγείων Λάρισας σε κατάλληλο κτίριο αναμένεται να ικανοποιηθεί το προσεχές διάστημα, αφού έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για την ανακατασκευή του κτιρίου της Παιδικής Στέγης, στο οποίο θα μεταφερθούν οι μαθητές των Νηπιαγωγείων. Ο Δήμος Λαρισαίων κατόρθωσε να εξασφαλίσει συνολικά 800.000 ευρώ (α’ δόση 500.000 και β’ δόση 300.000) προκειμένου να προχωρήσει στις εργασίες ολικής ανακατασκευής του ιστορικού κτιρίου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του, το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 στους λιλιπούτειους μαθητές της πόλης.
Καθώς αυτή η σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος και η ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών για το αν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες ανακατασκευής στην Παιδική Στέγη, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Παιδείας Δημήτρης Δεληγιάννης και Τεχνικών Έργων Γιώργος Σούλτης ξεκαθαρίζουν ότι αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για τη δημοτική αρχή, καθώς μάλιστα η απόφαση πάρθηκε και με δική της πρόταση και για τον λόγο αυτό κινήθηκαν άμεσα όλες οι διαδικασίες και δεν χάθηκε ούτε μια ημέρα, προκειμένου να προχωρήσει το έργο.
Ήδη έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα και των δύο δόσεων, συνολικά 800.000 ευρώ και ο Δήμος Λαρισαίων αναμένει το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να προχωρήσει στην ανάθεση του έργου που αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.
«Εάν έχουμε έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών αυτές τις μέρες πριν τις εκλογές, ξεκινούμε από την επόμενη ημέρα και θα μπορέσει το έργο να παραδοθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Λόγω εκλογών όμως υπάρχει πάντα η πιθανότητα της καθυστέρησης, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι τον Δεκέμβριο οι εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου θα έχουν ολοκληρωθεί» σημειώνει ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης.
Καθησυχάζοντας τις ανησυχίες γονιών και εκπαιδευτικών ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Δεληγιάννης αναφέρει ότι η πρόταση της μεταστέγασης στην Παιδική Στέγη προήλθε από τον Δήμο και άμεσα ενεργοποιήθηκαν όλοι οι μηχανισμοί για να προχωρήσει. «Είναι γεγονός ότι το κτίριο που στεγάζονται σήμερα τα παιδιά των 7ου και 32ου Νηπιαγωγείων δεν πληροί τις προδιαγραφές. Όμως δεν θα ρισκάραμε την ασφάλεια των παιδιών για να τα μετακινήσουμε σε ένα άλλο κτίριο που επίσης δεν διαθέτει τα απαιτούμενα εχέγγυα για την ασφάλειά τους. Πρέπει να γίνουν εργασίες αντισεισμικής θωράκισης και να διαμορφωθούν κατάλληλα οι αίθουσες ώστε να είναι μια κατάλληλη σχολική μονάδα, λειτουργική, σύγχρονη και ασφαλής» υπογραμμίζει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο της Παιδικής Στέγης «Ελληνική Μέριμνα» επί της οδού 31ης Αυγούστου 36, περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Λαρισαίων τον Ιούνιο του 2022. Το κτίριο που στεγάζονται σήμερα τα 7ο και 32ο Νηπιαγωγεία επί της Αγιάς απέναντι από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας σύμφωνα και με τον πρόεδρο των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας Δημήτρη Παπαποστόλου είναι ακατάλληλο, καθώς δεν έχει επαρκή αύλειο χώρο και επειδή οι αίθουσες διδασκαλίας βρίσκονται στον 2ο όροφο τα παιδιά αναγκάζονται να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass