78 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών

Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Λαμπρούλη

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2023 14:02

Το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και μέλη και φίλοι του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε

στον Σοσιαλισμό» θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση αύριο Τρίτη 9 Μαΐου και ώρα 6.30 μ.μ. στο «Θέατρο Τεχνών» Λάρισας (Τζαβέλλα 1 και Εργατικής Πρωτομαγιάς). Η εκδήλωση διοργανώνεται ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργο Λαμπρούλη και με τους διοργανωτές να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής.
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «πέρασαν 78 χρόνια από την 9η Μάη 1945, μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τη μέρα εκείνη που η ναζιστική Γερμανία υπέγραψε την άνευ όρων παράδοσή της. Ήδη ο Κόκκινος Στρατός της ΕΣΣΔ προελαύνοντας είχε απελευθερώσει τους ευρωπαϊκούς λαούς, είχε καταλάβει και το τελευταίο προπύργιο του ναζισμού, το Βερολίνο, και είχε υψώσει την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ.
Τιμάμε τα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων, όσους και όσες έδωσαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι στα πεδία των μαχών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές και τις εξορίες, στην παρανομία, στα εκτελεστικά αποσπάσματα και στα μπλόκα, ταγμένοι στον αγώνα για τη συντριβή του φασιστικού ιμπεριαλισμού.
Ο Ελληνικός λαός στα τέσσερα χρόνια της Κατοχής και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα έδωσε περισσότερα από 500.000 θύματα στον αγώνα κατά των φασιστών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους για την απελευθέρωση της πατρίδας με επικεφαλής το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Οργανωτής-ψυχή και ραχοκοκαλιά της Αντίστασης του Ελληνικού λαού ήταν το τιμημένο ΚΚΕ.
Ο ηρωικός απελευθερωτικός αγώνας του λαού μας, όπως και των άλλων λαών, επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά ότι: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» με αντεπίθεση και ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα. Γιατί όταν ο λαός το αποφασίσει, μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει και τον πιο ισχυρό αντίπαλο.
Έτσι, η πείρα και τα διδάγματα αυτής της περιόδου, τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες, δείχνουν καθαρά πως «εθνική ενότητα και ομοψυχία», που και σήμερα προβάλλουν τα αστικά κόμματα για να εξαπατήσουν τους λαούς, δεν μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στην πλουτοκρατία και την εργατική τάξη, τον λαό. Δείχνει, επίσης, γιατί το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμμετέχει σε αστική κυβέρνηση, ούτε να δίνει στήριξη ή ανοχή, πολύτιμη πείρα και για το σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει την ανάγκη για δήθεν προοδευτική κυβέρνηση.
Γι’ αυτό και είναι σωστό το Κομμουνιστικό Κόμμα να χαράζει τη δική του στρατηγική, με το δικό του πρόγραμμα, οργανώνοντας την αγωνιστική συσπείρωση και συμπόρευση των εργατικών λαϊκών δυνάμεων για τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα παλεύει για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία, μοναδική διέξοδος σε όφελος του λαού. Γι’ αυτό χρειάζεται ένα πανίσχυρο ΚΚΕ παντού. Τώρα στις εκλογές η ψήφος των ανθρώπων του μόχθου στο ΚΚΕ είναι η μόνη που συμβάλλει, ώστε να γίνει ο λαός ακόμα πιο δυνατός.
Σήμερα, 78 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη, η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει έναν ακόμα ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην Ουκρανία, ανάμεσα στο Ευρωατλαντικό στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της καπιταλιστικής Ρωσίας. Οι αιτίες και αυτού του πολέμου είναι ίδιες πάντα. Είναι τα γεωστρατηγικά και μονοπωλιακά συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών χωρών που επιχειρούν ξανά να μοιράσουν τον πλούτο και να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα μερίδια στις αγορές και στους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων κ.λπ. σε βάρος άλλων χωρών και λαών», καταλήγει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass