Με Κυβέρνηση ΝΔ μείωση φόρων και τη νέα τετραετία

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Δ.Ο.Υ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2023 8:15

«Η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για μείωση των φόρων κατά την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής της υλοποιήθηκε κατά γράμμα, παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, λόγω των εξωγενών κρίσεων της πανδημίας και της αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Αυτή η επιλογή, που επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά από τα γεγονότα, στόχευε στη δημιουργία ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος, που υποβοηθά τις επενδύσεις, αλλά επιτρέπει στους πολίτες να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο. Κι αυτό το στοιχείο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, μετά από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019, όταν η υπερφορολόγηση χτύπησε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, τη μεσαία τάξη. Η ΝΔ, όπως έχει δεσμευτεί και με το πρόγραμμά της, εφόσον λάβει αυτοδύναμη εντολή διακυβέρνησης θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της κατάργησης και μείωσης της φορολογίας, δίνοντας νέα ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την άνοδο της κοινωνικής ευημερίας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επίσκεψή του στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) Λάρισας και την ενημέρωσή του από τον διευθυντή, κ. Πασχάλη Τζιαστούδη, και τον υποδιευθυντή, κ. Χρήστο Παύλου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους στη Δ.Ο.Υ., στη δήλωσή του αναφέρθηκε στα μέτρα κατάργησης και μείωσης φόρων που ελήφθησαν την προηγούμενη τετραετία, όπως «τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, την κατάργηση του φόρου στο κρασί, που είχε θεσμοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη μείωση του ΦΠΑ σε 13% στα βρεφικά είδη και στο 6% σε βιβλία και ζωοτροφές. Επιπλέον, μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 4,4 μονάδες, αυξήθηκε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και αυξήθηκε το αφορολόγητο για γονικές παροχές έως 800.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, επανήλθε η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Για την επόμενη τετραετία δέσμευση της ΝΔ είναι η αύξηση του αφορολόγητου ορίου από την 1η Ιανουαρίου 2024 κατά 1.000 ευρώ για πάνω από 700.000 οικογένειες που έχουν παιδιά. Επίσης, θα καταργηθεί σταδιακά έως το 2027 το τέλος επιτηδεύματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass