Στην πόλη των… κυπέλλων ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας;

*ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟ ΕΠΙΘΕΩΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ AEL FC ARENA *ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ * ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 29 Απρ 2023 11:30

Του Σωτ. Κέλλα
«Η Λάρισα είναι η πόλη που σύνδεσε το όνομά της με δύο Κύπελλα Ελλάδας στο ποδόσφαιρο και συμμετοχή σε ισάριθμους τελικούς. Είναι μια πόλη που της αρέσει το ποδόσφαιρο και έχει πάρει Πρωτάθλημα Ελλάδας, επίτευγμα μοναδικό στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας. Και νομίζω ότι ο τελικός ταιριάζει σε αυτήν την πόλη». Αυτά έλεγε χθες ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος στο φιλικό του περιβάλλον και πρόσθετε πως: «Με δεδομένο ότι θα γίνει με προσωπικές διαπιστεύσεις περιορισμένου αριθμού, ώστε να ξέρουμε ποιοι είναι στο γήπεδο. Θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει και πόλο έλξης για νεαρά παιδιά, αφού θα δοθούν σε σχολεία. Θα επικοινωνήσω με όλους τους φορείς της πόλης, ώστε αυτός ο τελικός να είναι γιορτή και να φύγει ο αρνητισμός».
Το AEL FC ARENA δείχνει να προκρίνεται για τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έναντι του Πανηπειρωτικού και του Παμπελοπονησιακού, ενώ χθες εμπειρογνώμονες έλεγξαν το γήπεδο και διαπίστωσαν ότι πληροί τους όρους αδειοδότησης. Παράλληλα, σήμερα την εγκατάσταση θα την επισκεφτούν άνθρωποι της ΕΠΟ, προκειμένου να δούνε τους χώρους για να αρχίσει η κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να μην υπάρχει καμία έλλειψη και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων.
Στο μεταξύ, για τη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας ποδοσφαίρου ο Δήμος Λαρισαίων έβγαλε ανακοίνωση, όπου θέτει προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του ως ακολούθως:
«Ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος θεωρητικά θα πρέπει να είναι μια γιορτή για το ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια, όμως, και με τη δράση οργανωμένων ομάδων χούλιγκανς έχει μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συζητά με τον ιδιώτη κάτοχο αθλητικών εγκαταστάσεων να διεξαχθεί ο φετινός Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος στη Λάρισα, χωρίς βεβαίως να ερωτηθεί ο Δήμος Λαρισαίων.


Μπορεί ο Δήμος μας να μην έχει ρόλο στην απόφαση για τη διεξαγωγή του Τελικού, εξαιτίας του γεγονότος ότι έχει παραχωρηθεί, εδώ και χρόνια, από τη ΓΓΑ σε ιδιώτη η έκταση όπου κατασκευάστηκε το νέο γήπεδο της πόλης (AEL FC ARENA), με ισχυρή αντίδραση τότε του νυν δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, ωστόσο η Δημοτική Αρχή έχει το θεσμικό καθήκον να διαφυλάξει την πόλη και τους κατοίκους της από πιθανά έκτροπα, σαν αυτά που είδαμε σε ανάλογες εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια.
Για τον λόγο αυτόν ζητούμε από την ΕΠΟ και όλους τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν σοβαρά τη στάση και τις αποφάσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε περίπτωση που αποφασίσουν τη διεξαγωγή του τελικού στην πόλη μας και να διασφαλίσουν την ηρεμία και την τάξη μας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως:
*Την απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων οπαδών και την πιστή τήρηση του μέτρου από την Ελληνική Αστυνομία.
*Τη μη έκδοση εισιτηρίων για τον τελικό, παρά μόνο προσκλήσεων, οι οποίες θα διατεθούν αποκλειστικά στους Λαρισαίους φιλάθλους, μέσω των τοπικών αρχών και φορέων (Δήμος, Περιφέρεια Θεσσαλία, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης - σχολεία κ.ά.).
*Τη λήψη έκτακτων μέτρων από την Αστυνομία, ώστε να αποφευχθούν παραβατικές συμπεριφορές ακόμη και από μεμονωμένους φιλάθλους.
Η Λάρισα, ως ανοιχτή και φιλόξενη πόλη, έχει διοργανώσει με τρόπο άψογο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Δεν έχει, ωστόσο, καμία πρόθεση να γίνει το πεδίο στο οποίο θα εξελιχθεί ένας εφιάλτης. Ένας τελικός, τη διεξαγωγή του οποίου η ΕΠΟ μεταφέρει από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα, αποτελεί την απόλυτη απαξίωση του ποδοσφαίρου».
Στο μεταξύ, η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Υπενθυμίζουμε ότι η «Λαρισαίων Κοινόν» πρότεινε από το 2021 τη σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, η οποία θα ζητήσει και θα ελέγξει τις συμβάσεις των εμπλεκομένων πλευρών: της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της ερασιτεχνικής ΑΕΛ, της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» και του Δήμου Λαρισαίων. Έτσι, θα δημοσιοποιηθούν οι όροι των συμβάσεων, οι υποχρεώσεις της κάθε πλευράς που απορρέουν από αυτές, αλλά και το παρόν ιδιοκτησιακό καθεστώς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass