Ενημέρωση για την πολλαπλή σκλήρυνση

ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΓΝΛ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΟΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ»

Δημοσίευση: 26 Απρ 2023 14:18

Ενημέρωση για την πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας πραγματοποιήθηκε χθες στο περίπτερο

της Νευρολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ και του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Λάρισας – ΕΠΑΨΥ, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί μια αγκαλιά». Στον χώρο βρίσκοταν ο Αντώνης Προβατάς, επιμελητής Β’ Νευρολογίας, και ο κ. Ζήσης Τσούρης ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Να σημειωθεί ότι το εξειδικευμένο ιατρείο πολλαπλής σκλήρυνσης και απομυελινωτικών νοσημάτων της Νευρολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ δέχεται εκατοντάδες ασθενείς από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας. Η Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝΛ βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων στον χώρο της Νευρολογίας, κάνοντας χρήση όλων των διαθέσιμων θεραπευτικών επιλογών, αναλόγως τις ανάγκες του κάθε ασθενή, ενώ πρωτοστατεί στην εισαγωγή νέων θεραπειών που βρίσκονται σε φάση έγκρισης προς όφελος των ασθενών. Στο μεταξύ, με μεγάλη προσέλευση κόσμου συνεχίστηκαν και χθες οι δράσεις του νεοσύστατου θεσμού που προάγει την υγεία, την ευεξία, την πρόληψη, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.
Θυμίζουμε πως καθημερινά στο πλαίσιο αυτών των δράσεων μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή θα διεξάγεται αιμοδοσία από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού με τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές, οδοντιατρικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις στα ειδικά οχήματα του «Χαμόγελου του παιδιού», ενημέρωση, εγγραφή και δειγματοληψία για τη δωρεά μυελού των οστών από το «Όραμα Ελπίδας» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Λάρισας, Τεστ Νοητικής Εκτίμησης, καθώς και Λήψη Βιοδείκτη σε άτομα με ιστορικό άνοιας από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου ALZHEIMER και Συναφών Διαταραχών, ενημέρωση του κοινού από το «Make a Wish Ελλάδος» για τους στόχους, αλλά και τις δράσεις «Αστέρι της Ευχής» και «Make a Wish Cookie», δραστηριότητες για παιδιά και ποικίλλες άλλες δρασεις...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass