Μπαίνει τάξη στη δόμηση του Αμπελώνα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2023 14:12

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Του ανταποκριτή μας)

Ενημερωτική ημερίδα για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αμπελώνα διεξήχθη χθες,

παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, πολιτών, επαγγελματιών και φορέων στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Παλιού Δημαρχείου. Εισηγητές ο μελετητής κ. Χρ. Κουτάκος και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Τυρνάβου κ. Τζουρμακλιώτης Νίκος που ανέλυσαν διεξοδικά τα προβλεπόμενα και τις αλλαγές που εισάγει στη δόμηση της Δημοτικής Ενότητας Αμπελώνα. Το ΓΠΣ ήταν αναγκαίο ώστε να εξασφαλιστούν οι πολίτες και επαγγελματίες επενδυτές για μελλοντικές τους κατασκευές ώστε να είναι καθόλα νόμιμες οι όποιες κατασκευές τους έναντι του κράτους και όποιων μελλοντικών ρυθμίσεων. Η έκταση που προτείνεται για δόμηση με κατ’ εξαίρεση επέκταση του σχεδίου πόλεως είναι πέριξ του Αμπελώνα και επίσης προβλέπει δόμηση σε μια περιοχή με κατοικίες κτηνοτρόφων στην τοποθεσία Γκουταμάνη. Η περιοχή ανάμεσα στον δρόμο Αμπελώνα - Γιαννούλης και Τυρνάβου - Λάρισας νότια του Αμπελώνα είναι χαρακτηρισμένη Natura. Για την περιοχή αυτή υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από όλους για το ποιες κατηγορίες δόμησης επιτρέπονται ή όχι. Επίσης ενδιαφέρον εκφράστηκε και για τις περιοχές γύρω από τα χωριά Δελέρια και Ροδιά που χαρακτηρίζονται υψηλής γεωργικής εκμετάλλευσης και έγινε ερώτηση από τον αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα κ Σακούτσιο για το αν επιτρέπονται αγροτουριστικές εκμεταλλεύσεις με δόμηση, για να πάρει την απάντηση ότι ναι επιτρέπονται αφού είναι συναφή με γεωργική γη και δραστηριότητες. Επί του υφιστάμενου πολεοδομικού συγκροτήματος Αμπελώνα, Βρυότοπου, Ροδιάς, Δελερίων και Μαυρόλιθου δεν αλλάζει κάτι δραστικά σε ότι ισχύει ως τώρα. Παρόντες μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Χριστόφορος Κατσαρός, Γεώργιος Σακούτσιος και Κωνσταντίνος Χρυσοβέργης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι, Τσιόπας Χρήστος και πολλοί τοπικοί παράγοντες του Αμπελώνα.
Όπως τόνισε ο κ. Τζουρμακλιώτης μπαίνει μια τάξη στους όρους δόμησης που αφορά κατοίκους, επαγγελματίες και επενδυτές με πρωταρχικό σκοπό να διαφυλαχτεί η υψηλής αξίας γεωργική γη της περιοχής. Το νέο ΓΠΣ θα γίνει νόμος του κράτους στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να προκαλεί κανένα πρόβλημα στις υπάρχουσες κατασκευές εφόσον αυτές είναι νόμιμες και αδειοδοτημένες.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass