Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Απρ 2023 13:39

Προσυμπτωματικός έλεγχος στην 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας

Η 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Λάρισας, θα πραγματοποιεί έως 30 Ιουνίου 2023 παρέμβαση με θέμα: «Ημέρα Γυναίκας - Προσυμπτωματικός έλεγχος». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση θα εκτιμάται η ανάγκη των γυναικών για έλεγχο και όπου

κρίνεται θα συνταγογραφείται μέτρηση οστικής πυκνότητας (ΜΟΠ), μαστογραφία και δοκιμασία κατά Παπανικολάου (test pap).
Για πληροφορίες, τηλ. επικοινωνίας: 2410-236.742. Η δράση/παρέμβαση πραγματοποιείται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συνέλευση πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου
Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Νομού Λάρισας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέου Δ.Σ., Ε.Ε. και αντιπροσώπων την 11η Μαΐου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας στην οδό Παπακυριαζή 44.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα γίνει στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα οριστικά στις 18 Μαΐου 2023, ημέρα Πέμπτη, με οποιονδήποτε αριθμό παρόντων μελών. Αιτήσεις για υποψηφιότητες το αργότερο μέχρι 10 Μαΐου 2023, ημέρα Τετάρτη και από ώρα 11.00 μέχρι 13.30, στα γραφεία του Συλλόγου, Μεγ. Αλεξάνδρου 7.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι εκλογή Προεδρείου και Εφορευτικής Επιτροπής, οικονομικός απολογισμός 2022, προϋπολογισμός 2023, έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής, απολογισμός πεπραγμένων από τον πρόεδρο του απερχομένου Δ.Σ., τοποθετήσεις εκπροσώπων παρατάξεων, κριτική πεπραγμένων τοποθετήσεις, δευτερολογία προέδρου, παρουσίαση υποψηφίων και αρχαιρεσίες από 13.30 έως 19.30.


*Σύσκεψη κλαδικών οργανώσεων ΚΚΕ
Οι κλαδικές οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνουν σύσκεψη με θέμα «Οι ζωές μας τα κέρδη τους! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Στον δρόμο του αγώνα με ισχυρό ΚΚΕ».
Η σύσκεψη θα γίνει την Τρίτη 25 Απρίλη, στις 7:00 μ.μ., στο «Μπαράκι του Μύλου». Θα μιλήσει ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.


Εκδηλώσεις στον Αγιο Θωμά Λάρισας
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά Λάρισας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά διοργανώνουν λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της συνοικίας με το παρακάτω πρόγραμμα:
Σήμερα Μέγας Εσπερινός στις 18:30.
Αύριο Όρθρος - Θεία Λειτουργία στις 7:00 - 10:30.
Αύριο απόγευμα στις 17:30 Εσπερινός-Παράκληση και στις 18:30 έναρξη Λιτανείας.
20:00: Έναρξη Πολιτιστικών εκδηλώσεων (χορευτικών Τμημάτων).
21:30: Ιερά Αγρυπνία.
Συνδιοργανωτής των πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι ο Δήμος Λαρισαίων.


*Γιορτάζεται η ημέρα Φιλελληνισμού
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Γιορτάζεται η ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αύριο Κυριακή, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Στις 11:00 π.μ. θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης και κατάθεση στεφάνων από Ανώτατες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, πολιτικά κόμματα, Συλλόγους, καθώς και εκπροσώπους νομικών προσώπων και φορέων. Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός Ύμνος.
Να σημειωθεί ότι η «Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης» καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 19 Απριλίου, αλλά οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 23 Aπριλίου 2023, λόγω της σύμπτωσής τους με τη Διακαινήσιμο εβδομάδα και κατόπιν αιτήματος του προέδρου του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό.

 

Αιμοδοσία στον Πυργετό

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει η Τράπεζα Αίματος Πυργετού, σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού, σήμερα στη 1 μ.μ.
Η επιτροπή αιμοδοσίας παραθέτει τις ακόλουθες συμβουλές στους αιμοδότες: «Να έχουν κοιμηθεί 6-7 ώρες, να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ 8-9 ώρες πριν, να μην έχουν πάρει φάρμακα (πίεσης, ασπιρίνες κ.λπ.) το βράδυ και το πρωί, να έχουν πάρει ένα ελαφρό πρωινό (καφέ, γάλα), να έχουν περάσει δύο ώρες από ένα πλήρες γεύμα, να μην καπνίσουν πριν την αιμοδοσία».

 

Ομιλία στο Γυμνάσιο Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αγιάς, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο, διοργανώνει ομιλία για γονείς, με τίτλο «Σχολικός εκφοβισμός: Ο ρόλος των γονέων», την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με προσκεκλημένη ομιλήτρια την κ. Θεώνη Γραμματικού, MSc κοινωνική λειτουργό – ψυχοθεραπεύτρια, ομαδική αναλύτρια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass