Ανακύκλωσαν 15 τόνους ρουχισμού

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 22 Απρ 2023 13:35

Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα που καταγράφονται τους τελευταίους έξι μήνες στον Δήμο Ελασσόνας σχετικά με την ανακύκλωση ρουχισμού, ένα πρόγραμμα που έχει στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας και την προστασία του

περιβάλλοντος.
Την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων «αγκάλιασαν» από τις πρώτες εβδομάδες οι κάτοικοι του Δήμου Ελασσόνας, στηρίζοντας έμπρακτα τη νέα δράση που πρωτίστως επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των δημοτών και τη δημιουργία συνείδησης ανακύκλωσης.
Ήδη έχουν συλλεγεί 15 τόνοι ρουχισμού από τους 28 κάδους που τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Ελασσόνας και της Τσαριτσάνης.
«Ο Δήμος μας αλλάζει καθημερινά, με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και όχι με λόγια. Ανοίγουμε τον δρόμο για να γίνει η ανακύκλωση μέρος της ζωής μας. Οι συμπολίτες μας απέδειξαν ότι είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και στο νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης ρουχισμού. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στη μείωση της ποσότητας οικιακών απορριμμάτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής» δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας.
Επόμενος στόχος του προγράμματος είναι να τοποθετηθούν σύντομα περισσότεροι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και σε άλλες κοινότητες του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Υπενθυμίζεται ότι οι δημότες μπορούν εύκολα να ανακυκλώσουν:
* Καθαρά Ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά).
* Ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά).
* Λευκά είδη (όπως μαξιλάρια, σεντόνια κ.λπ.).
* Αξεσουάρ (όπως ζώνες, τσάντες κ.λπ.).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass