«Δρόμος ήπιας κυκλοφορίας να γίνει η Βόλου»

Ζήτησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία δεκάδες κάτοικοι της συνοικίας Αγ. Γεωργίου

Δημοσίευση: 10 Απρ 2023 12:30

Της Λένας Κισσάβου
«Να προχωρήσει τάχιστα το έργο της ανατολικής παράκαμψης Λάρισας, με την κατασκευή περιφερειακού δρόμου, και να γίνει η οδός Βόλου δρόμος ήπιας κυκλοφορίας με όριο 50 χλμ. την ώρα, με ποδηλατόδρομο, θέσεις στάσης και στάθμευσης, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα» είναι το αίτημα που πρόβαλαν χθες οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες στην οδό Βόλου.


Με αφορμή το ατύχημα 19χρονου ποδηλάτη, που σημειώθηκε πρόσφατα στην οδό Βόλου, οι κάτοικοι ξαναβγήκαν στους δρόμους με το σύνθημα «Όχι άλλα θύματα. Φτάνει πια» και διεκδικούν έργα που θα αποσυμφορήσουν τη μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων στην οδό Βόλου και θα εξαλείψουν τις συνθήκες επικινδυνότητας.
Τόνισαν, μάλιστα, ότι «τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η πόλη θρήνησε επτά θύματα από τροχαία δυστυχήματα στην οδό Βόλου», ενώ χαρακτήρισαν παράλληλα «μεγάλη πληγή» στη συνοικία και τις αφύλακτες σιδηροδρομικές διαβάσεις.
Η πορεία διαμαρτυρίας, την οποία οργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, η 3η Δημοτική Κοινότητα και η Ενορία Αγίου Γεωργίου, ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου μετά τη Θεία Λειτουργία, διέσχισε τον κυκλικό κόμβο στη συμβολή των οδών Βόλου και Καραμανλή και κατέληξε στο σημείο όπου έγινε το ατύχημα με τον 19 χρόνο.
«Κινδυνεύουμε καθημερινά... Κάθε μέρα γίνονται ατυχήματα... Θα κλείνουμε τον δρόμο μέχρι να πετύχουμε αυτά που θέλουμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Κωνσταντίνος Στεφανής και παρουσίασε τα εξής αιτήματα: «Ζητάμε να γίνει πιο γρήγορα το έργο της παράκαμψης της Λάρισας για να αποσυμφορηθεί η οδός Βόλου και στη συνέχεια να μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, όπου θα διαμορφωθούν ειδικές θέσεις στάθμευσης, ποδηλατόδρομος, ειδικοί χώροι φορτοεκφόρτωσης κ.ά.
Ένα δεύτερο αίτημά μας είναι να μεταφερθεί από την οδό Κάρλας, σε κάποιον άλλον δρόμο, η λαϊκή της Πέμπτη γιατί την ημέρα εκείνη στην οδό Βόλου διπλασιάζεται η κίνηση, αυξάνεται η επικινδυνότητα του δρόμου και δημιουργούνται μεγαλύτερα προβλήματα.
Τέλος, να επισημάνουμε ότι οι διερχόμενοι από την οδό Βόλου στη Λάρισα μπαίνουν από την Εθνική Οδό κατευθείαν σε μια κατοικημένη περιοχή, όπου δεν υπάρχει η ενημερωτική σήμανση για τους οδηγούς ότι εισέρχονται σε κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στην πόλη με μεγάλες ταχύτητες. Ζητάμε τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στην είσοδο της πόλης από την οδό Βόλου, με όριο ταχύτητας τα 50 χλμ.».
Σύμφωνα με τον κ. Στεφανή, αντιπροσωπεία του Συλλόγου θα παραδώσει σήμερα Δευτέρα τα παραπάνω αιτήματα στον δήμαρχο Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννη, και στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass