Ενημέρωση για τις προμήθειες

ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2023 17:01

Στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση για τις προμήθειες υλικών και υπηρεσιών στους προϊστάμενους των Τμημάτων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, παρουσία του διοικητή κ. Γρηγορίου Βλαχάκη και της κας Δήμητρας Σαρακατσάνου, διοικητικής διευθύντριας του Νοσοκομείου. Ο κ. Βλαχάκης τόνισε τη σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του προσωπικού, ειδικά σε θέματα τα οποία αφορούν τον Προγραμματισμό των Προμηθειών τόσο υλικών όσο και Υπηρεσιών. Την εκπαίδευση πραγματοποίησε η Αν. Προϊσταμένη οικονομικού τμήματος Μαρία Δαλάκα.


Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η κατάρτιση των προϊσταμένων στο θεσμικό πλαίσιο που διέπουν τις Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις Προμηθειών και Υπηρεσιών και η πληροφόρηση για τη Διαδικτυακή Πύλη «Προμηθεύς» του ΟΠΣ – Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσα από το οποίο υλοποιούνται οι διαγωνισμοί.
Η εκπαίδευση αφορούσε τη νομοθεσία περί προμηθειών (Ν. 4412/2016, 4782/2021), τη διαδικασία διενέργειας διαγωνιστικής διαδικασίας από το αρχικό στάδιο έως τη σύναψη σύμβασης, την αποστολή παραγγελίας και την παραλαβή του υλικού. Τονίστηκε η σπουδαιότητα της σύνταξης του Προγραμματισμού Προμηθειών και Υπηρεσιών και η ένταξη όλων των υλικών του Νοσοκομείου σε αυτόν.
Περιγράφηκε ο σχεδιασμός και η δημοσίευση ηλεκτρονικού διαγωνισμού, το Ηλεκτρονικό Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (eΕΕΕΣ), η υποβολή προσφορών Οικονομικών Φορέων, η προετοιμασία αποσφράγισης, η αποσφράγιση και αξιολόγηση ηλεκτρονικών προσφορών, η αξιολόγηση και η κατακύρωση αποτελέσματος του διαγωνισμού. Επίσης παρουσιάστηκε η διαδικασία ανάρτησης συμβάσεων στη Διαύγεια και στο ΚΗΜΔΗΣ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η απόκτηση των εν λόγω γνώσεων είναι απαραίτητη για την ορθή σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών από τις οριζόμενες αρμόδιες επιτροπές, τον καθορισμό των υλικών που πρέπει να ενταχθούν στους ετήσιους διαγωνισμούς, της ακριβής ποσότητας και αξίας των υλικών με την τήρηση της υπάρχουσας νομοθεσίας, για την αρτιότερη εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων των προϊσταμένων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass