«Θέλουμε την τιμωρία αυτών που ευθύνονται»

ΤΟΝΙΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ 19ΧΡΟΝΗΣ ΜΑΡΘΗΣ ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ – ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ETCS ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ ΧΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2023 14:20

«Θέλουμε την τιμωρία αυτών που ευθύνονται. Να μην ασχολούμαστε

μόνο με τους τελευταίους, αλλά και με τους πρώτους» δήλωσε χθες προσερχόμενη στον Εφέτη Ανακριτή η κ. Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 19χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Η κ. Καρυστιανού βρέθηκε χθες στη Λάρισα, προκειμένου η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου Δημ. Ζιούβας να δηλώσουν παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας. Στο πλαίσιο της διερεύνησης των συνθηκών του δυστυχήματος, ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή βρέθηκε χθες και ο πρώην πρόεδρος ETCS (European Traffic Control System) της ΕΡΓΟΣΕ Χρ. Κατσούλης, ο οποίος, ως γνωστόν, παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2022 και με επιστολή του έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια της κυκλοφορίας στις σιδηροδρομικές γραμμές, με αφορμή και τη λειτουργία φωτοσημάτων και συστημάτων τηλεδιοίκησης.
Χθες, επίσης, κατέθεσε συμπληρωματικά και ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων, καταθέσεις οι οποίες συμβάλλουν στο να μορφώσουν άποψη οι Δικαστικές Αρχές για τη λειτουργία ή όχι των συστημάτων ασφαλείας και στο ενδεχόμενο αποτροπής της σύγκρουσης τρένων από ανθρώπινο λάθος. Στο ίδιο πλαίσιο είναι ενταγμένες και οι καταθέσεις στελεχών του ΟΣΕ που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

«ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ»
Με αφορμή τη δήλωση παράστασης υποστήριξης κατηγορίας για την αδικοχαμένη 19χρονη Μάρθη Ψαροπούλου, η κ. Κωνσταντοπούλου με δήλωσή της χθες τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η απόφαση της μητέρας εντάσσεται στις δράσεις εκείνες «προκειμένου να πάψει η ασυλία των πολιτικών προσώπων, να πάψει η ατιμωρησία για εγκλήματα και κακουργήματα, όπως αυτά που οδήγησαν στη μαζική δολοφονία των Τεμπών». Ακόμη, πρόσθεσε πως «είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε ότι η κακουργηματική συμπεριφορά πολιτικών προσώπων, κυβερνήσεων, κρατικών και υπηρεσιακών παραγόντων, οι εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις που τελικά οδηγούν στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής και τόσων συνανθρώπων μας και τόσο νέων παιδιών, θα λάβει τέλος». Ο κ. Ζιούβας δήλωσε ότι «γνωρίζαμε ότι η διαφθορά σκοτώνει την ανάπτυξη, σκοτώνει τη Δημοκρατία. Στις 28 Φεβρουαρίου το βράδυ σκότωσε και 57 συνανθρώπους μας. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την κατηγορία, μία κατηγορία που πρέπει να αναζητήσει ποινικές ευθύνες, τόσο για πράξεις του μοιραίου σταθμάρχη και όποιων συναδέλφων του, αλλά και για παραλείψεις ψηλότερα από τον σταθμάρχη, στις διοικήσεις του ΟΣΕ, της Hellenic Train, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για παραλείψεις που συμβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια και οδήγησαν σωρευτικά, πολλαπλά και από κοινού στη δολοφονία αυτών των παιδιών». Τέλος, η κ. Καρυστιανού τόνισε πως «παρόλο το πένθος και τον θρήνο μας έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα. Έχουμε ξεκινήσει και το δημοψήφισμα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας. Θέλουμε την τιμωρία αυτών που ευθύνονται. Να μην ασχολούμαστε μόνο με τους τελευταίους, αλλά και με τους πρώτους».
Β.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass