Η Λάρισα διδάσκει αλληλεγγύη και εθελοντισμό

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑΣΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ – ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΩ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΒΟΗΘΩ»

Δημοσίευση: 06 Απρ 2023 14:12
Για τον κοινωνικό ρόλο των Παιδικών Σταθμών, αλλά και των εκπαιδευτικών  δομών του Δήμου Λαρισαίων, μιλούν στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Δημ. Δεληγιάννης και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας Σταυρούλα Μπαξεβάνου Για τον κοινωνικό ρόλο των Παιδικών Σταθμών, αλλά και των εκπαιδευτικών δομών του Δήμου Λαρισαίων, μιλούν στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Δημ. Δεληγιάννης και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας Σταυρούλα Μπαξεβάνου

Της Λένας Κισσάβου

Στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας που υπηρετούν οι δράσεις της «Πόλης

που Μαθαίνει» στον Δήμο Λαρισαίων, η εκπαίδευση ενεργών πολιτών και η καλλιέργεια των αξιών της αλληλεγγύης, της φιλίας, της προσφοράς και του εθελοντισμού, ξεκινά στη Λάρισα από την προσχολική ηλικία. Ως εκ τούτου, ο ρόλος των Παιδικών Σταθμών αντιμετωπίζεται ως ύψιστης σημασίας και ενισχύεται με δράσεις και προγράμματα που συμβάλλουν σημαντικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και στην καλλιέργεια συμπεριφορών στη νέα γενιά, η οποία θα καθορίσει και το αύριο της πόλης. Τα προγράμματα που υλοποιούνται συμπληρωματικά στην εκπαιδευτική διαδικασία στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου, στοχεύουν ακριβώς στο να διαμορφώσουν στάσεις ζωής βασιζόμενες σε διαχρονικές αξίες, που θα ακολουθούν τα παιδιά και στην ενήλικη ζωή τους. Σήμερα, με αφορμή την υλοποίηση ενός εξ αυτών των προγραμμάτων το οποίο στηρίζεται στα μηνύματα τους Πάσχα και της Ανάστασης του Χριστού, μιλούν στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δημήτρης Δεληγιάννης και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων Σταυρούλα Μπαξεβάνου και αναλύουν τους στόχους και τη σημασία της εφαρμογής τους στα παιδιά. Το πρόγραμμα τιτλοφορείται «Ανταλλάσσω το κόκκινο αυγό και με φάρμακα βοηθώ», πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Λάρισας, και στο πλαίσιό του οι μικροί μαθητές των Παιδικών Σταθμών κατασκευάζουν πασχαλινά είδη τα οποία θα προσφέρουν στους γονείς τους, και αυτοί με τη σειρά τους θα τα ανταλλάξουν με φάρμακα που θα διατεθούν στην αποστολή της Ιατρικής Σχολής στην Κένυα τον Ιούλιο του 2023.
Η δράση είναι σε εξέλιξη και όπως τόνισε η κ. Μπαξεβάνου «Κάθε χρόνο στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου προσπαθούμε όλοι μας αυτές τις μέρες με βιωματικό τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα στους μικρούς μας μαθητές να κατανοήσουν στον βαθμό που μπορούν τα νοήματα των εορτών. Η δράση αυτή περνά παράλληλα σημαντικά μηνύματα προσφοράς και αλληλεγγύης στα παιδιά, μαθαίνουν απλά και αθόρυβα να βοηθούν τον συνάνθρωπό τους και να σκορπίζουν ελπίδα και χαρά.
Το πρόγραμμα της ανταλλαγής θα λειτουργήσει από αύριο Παρασκευή 7 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου. Αφορά στην προσφορά των εξής φαρμάκων: Amoxil 500mg και 1000mg, Augmentin caps, Claripen, Losec, Flagil, Depon 500 και 1000 tablet, Ponstan, Vermox, Brufen, Ceclor, Procef, Xozal syr, Atarax syr, Prezolon, Medrol». Τη σημασία που έχει στην επιτυχία των προγραμμάτων η ανταπόκριση των γονέων και η σχέση εμπιστοσύνης με τις παιδαγωγούς, τόνισε η κ. Μπαξεβάνου, σημειώνοντας πως «η δική τους συμβολή και συνεργασία, ολοκληρώνει τους παιδαγωγικούς στόχους και ενισχύει τα μηνύματα που με αγάπη προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά».
Για τον παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο των Παιδικών Σταθμών έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Η παιδαγωγική διαδικασία στους Παιδικούς Σταθμούς συνδέεται γενικότερα με τη φιλοσοφία των δράσεων της «Πόλης που Μαθαίνει». Έχει συνέχεια, διάρκεια και αγκαλιάζει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, που ξεκινά από την τρυφερή ηλικία των προνηπίων. Βασικός στόχος είναι να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη, την προσφορά, την ενσυναίσθηση και τον εθελοντισμό στα παιδιά, ώστε να υιοθετήσουν ανάλογες συμπεριφορές...». Όσον αφορά στη δράση «Ανταλλάσσω το κόκκινο αυγό και με φάρμακα βοηθώ», αναφέρει ότι πρόκειται για μία από τις συνεργασίες που αναπτύσσονται με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα με τον καθηγητή Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τους φοιτητές της Ιατρικής.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΡΚΟ
Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, παιδαγωγοί των δομών πραγματοποιούν καθημερινά δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, στον χώρο του «Πασχαλινού πάρκου» στην Κεντρική πλατεία, τις ώρες 10 π.μ. με 2 το μεσημέρι και 5.30 μ.μ. με 9.30 μ.μ. Οι δράσεις αποσκοπούν στη στήριξη των οικογενειών της πόλης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass