Τη στέγαση ευάλωτων νέων θα καλύπτει ο Δήμος Λαρισαίων

ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΑΛΥΨΗ» ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 29 ΣΠΙΤΙΩΝ - ΝΕΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2023 14:16

Το πρόγραμμα «Κάλυψη» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών

Υποθέσεων θα υλοποιηθεί στον Δήμο Λαρισαίων και αφορά τη στέγαση ευάλωτων νέων, ηλικίας 25-39 ετών, που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με καταβολή του ενοικίου από το δημόσιο. Στη Λάρισα διατίθενται 29 διαμερίσματα, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί στο Πρόγραμμα Στέγασης Προσφύγων «Εστία», το οποίο και καταργήθηκε.
Η υλοποίηση του προγράμματος εγκρίθηκε χθες κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων και όπως ανάφερε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης «δημιουργήθηκε μετά από πιέσεις των πόλεων που εντάσσονται στο δίκτυο για την ένταξη προσφύγων. Μετά την κατάργηση του Προγράμματος «Εστία» είναι η επόμενη κατάσταση παροχής στέγης σε άστεγους των πόλεων αυτών στα διαμερίσματα που χρησιμοποιήθηκαν για τους πρόσφυγες. Είναι η απάντηση σε όσους υποστήριζαν ότι τα προγράμματα είναι μόνο για πρόσφυγες και μετανάστες.
Αυτήν τη στιγμή, ο Δήμος Λαρισαίων υλοποιεί το Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία», σε αριθμό 30 σπιτιών στην πόλη, ενώ συνεχίζει προσθέτοντας και το πρόγραμμα «Κάλυψη» για στέγαση ευάλωτων σε άλλα 29 σπίτια». «Ας το κρατήσουμε αυτό, ως κληρονομιά για μια πόλη που φροντίζει για τις ευάλωτες ομάδες χωρίς διακρίσεις και χωρίς φασιστικό λόγο» κατέληξε ο κ. Δεληγιάννης.
Το εν λόγω πρόγραμμα θα υλοποιηθεί αντίστοιχα στους Δήμους Τρικκαίων και Καρδίτσας στη Θεσσαλία και καλύπτει τις δαπάνες μίσθωσης των κατοικιών για τρία χρόνια. Η δαπάνη για κάθε κατοικία δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό με το οποίο είχε διατεθεί στο πλαίσιο των Προγραμμάτων «Εστία» συν τον πληθωρισμό του 2022.
Καλύπτονται επίσης δαπάνες για την επισκευή φθορών που διαπιστώνονται στα ακίνητα, έως 500 ευρώ ανά κατοικία κατά τη διάρκεια της μίσθωσης με την προσκόμιση των σχετικών παραστατικών και έως το τετραπλάσιο του μηνιαίου μισθώματος κατά τη λήξη της μίσθωσης κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη, που συνοδεύεται από βεβαίωση ιδιώτη μηχανικού για το κόστος αποκατάστασης των φθορών. Τέλος, καλύπτονται οι δαπάνες μετακόμισης, έως 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΡΓΟΥ
Επίσης χθες εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, η παράταση του έργου «Ανακατασκευή οδών Κύπρου-Νικηταρά-Αυξεντίου-23ης
Οκτωβρίου-Βενιζέλου» κατά έξι μήνες, μετά από αίτημα του εργολάβου. Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε στις 21 Ιουλίου 2021. Το ΦΕΚ έγκρισης των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (εργοταξιακού χαρακτήρα) δημοσιεύτηκε στις 28-1-2022.
Η έναρξη των εργασιών, ύστερα από την εγκατάσταση του εργοταξίου έγινε στις 28-3-2022.
Σύμφωνα με την 481/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, η συμβατική ημερομηνία περαίωσης του έργου είναι η 2 Mαΐου 2023.
Ο ανάδοχος αιτήθηκε παράταση ως τις 2-11-2023, καθώς «οι εργασίες δεν εκτελούνται απρόσκοπτα, αφού μαζί με τις εργασίες ανακατασκευής της οδού Νικηταρά, εκτελούνται και εργασίες από τον ΔΕΔΔΗΕ για την υπογειοποίηση του δικτύου του, αλλά και από τη ΔΕΥΑΛ για αντικατάσταση των παροχών ύδρευσης. Επιπλέον, η κατασκευή του νέου αγωγού ομβρίων στην οδό Νικηταρά γίνεται με μειωμένους ρυθμούς λόγω των πολλών υπογείων δικτύων που υπάρχουν».
Εκτός ημερησίας χθες, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία μελέτες που αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού έξυπνης πόλης και μελέτες για το έργο το «Open Mall», όπως έγκριση μελέτης οριστικής παραλαβής μελέτης κ.ά.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Να υπενθυμίσουμε ότι αύριο Πέμπτη στις 8.30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων θα πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση με θέμα σιδηροδρομικές γραμμές Λάρισας - οδικός χάρτης για εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα της ασφάλειας και της λειτουργίας της πόλης.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass