Υπογειοποίηση των γραμμών και ηχοπετάσματα

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2023 13:00

«Στη Θεσσαλία έχουν συμβασιοποιηθεί τρία έργα του ΟΣΕ που αφορούν την ηλεκτροκίνηση Λάρισα-Βόλος και Παλαιοφάρσαλα-Καλαμπάκα, καθώς και η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων σε όλο το μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, που διασχίζουν την πόλη της Λάρισας. Στα σχέδιά μας είναι να επαναφέρουμε άμεσα, στη νέα ηγεσία του Υπουργείου, την πρότασή μας -την οποία θεωρούμε εφικτή- για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από τη Βόλου μέχρι την οδό Αγιάς (μήκους 1.300 μέτρων), μιας και οι προμελέτες που υπάρχουν για 4 κάτω διαβάσεις, σε Υψηλάντου, οδό Βόλου, Καραγάτση και Αγιάς, θα δημιουργήσουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης».


Αυτά ανέφερε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, δίνοντας αναλυτικές πληροφορίες για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου στη Θεσσαλία.
Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, «οι γραμμές του ΟΣΕ διασχίζουν την πόλη της Λάρισας σε μήκος 10 χλμ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, βλέποντας ότι μέχρι το 2019, και παρά τις διαβεβαιώσεις του ΟΣΕ και της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, το έργο της περίφραξης των σιδηροδρομικών γραμμών που διασχίζουν την πόλη δεν υλοποιούταν, ανέλαβε πρωτοβουλία και σχεδίασε με την Τεχνική Υπηρεσία το έργο κατασκευής των ηχοπετασμάτων κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών που διασχίζουν την πόλη της Λάρισας. Ένα πρωτότυπο έργο, που δεν έχει γίνει σε άλλη πόλη της χώρας, ένα έργο ασφάλειας, διότι η περίφραξη παραβιάζεται, τα ηχοπετάσματα όχι. Έτσι, με την προηγούμενη ηγεσία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ συμφωνήσαμε να συντάξουν τη μελέτη και εμείς να βρούμε τη χρηματοδότηση. Έτσι, εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, με προϋπολογισμό 7 εκατομμύρια ευρώ. Ένα έργο που επαναδημοπρατείται, καθώς την πρώτη φορά, λόγω πανδημίας, δεν υπογράφηκε η σύμβαση».
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό που έγινε από πλευράς του ΟΣΕ για την κατασκευή τεσσάρων κάτω διαβάσεων στην Υψηλάντου, στη Βόλου, στην Καραγάτση και στην Αγιάς, ο οποίος δημιουργεί αρκετά προβλήματα, καθώς θα χρειαστούν κατεδαφίσεις κτιρίων και πολύ χρόνος. «Γι’ αυτό έχουμε προτείνει τη σύνταξη μελέτης για την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών από την οδό Υψηλάντου μέχρι την οδό Αγιάς, σε μήκος δηλαδή 1,3 χιλιομέτρων και όχι τη βύθιση των γραμμών από τη Βόλου έως και την Αγιάς» σημείωσε και πρόσθεσε το έργο της ηλεκτροκίνησης που προχωρά στις γραμμές Φάρσαλα – Καλαμπάκα και Λάρισα – Βόλος, με παράλληλη σηματοδότηση και ATCS, συνολικού ύψους 174,5 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass