Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2023 13:49

Δημόσια διαβούλευση για το θέμα του σιδηρόδρομου
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Δημόσια διαβούλευση για το θέμα του σιδηρόδρομου, με στόχο η Πολιτεία να βρει λύσεις στα προβλήματα που προκαλεί η διέλευση των σιδηρόδρομων από τον αστικό ιστό της Λάρισας πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή. Η διαβούλευση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, την ερχόμενη Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις 7:00 μ.μ., και ο Δήμος Λαρισαίων καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν διαδικτυακά στη διαδικασία, απ’ όπου κι αν βρίσκονται. Η παρακολούθηση και συμμετοχή είναι εφικτή μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους (links):
* Στο Google Meet για ενεργή συμμετοχή με video και ήχο:
https://meet.google.com/orp-baqx-ims.
* Στη σελίδα του Δήμου Λαρισαίων στο Facebook (live streaming video).
* Στο κανάλι YouTube του Δήμου Λαρισαίων (live streaming video).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, τα υπό διαβούλευση Θέματα και τις Οδηγίες Διεξαγωγής της τηλεδιαβούλευσης, μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://tinyurl.com/22j76s23.


Χάρτα διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ «JOIST»
Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί από το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση, στη Λάρισα, στο Πάρκο Καινοτομίας «Joist». Η Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις είναι πρωτοβουλία της Ε.Ε. για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις και ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν και θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο αντιδήμαρχος Δήμου Λαρισαίων Δ. Δεληγιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σ. Γιαννακόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπογραφεί η Χάρτα Διαφορετικότητας από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας.


Νέα δρομολόγια για Θεσσαλονίκη από το ΚΤΕΛ
Το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Λάρισας Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό του κοινό ότι από αύριο Δευτέρα 13/3/2023 τα δρομολόγια ΛΑΡΙΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΑΡΙΣΑ διαμορφώνονται ως εξής:
ΛΑΡΙΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
05:30*, 06:30*, 07:00**, 08:30*, 09:00**, 09:30*, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΑΡΙΣΑ
07:30*, 09:00, 11:00, 13:00, 14:00*, 15:00, 17:00, 19:00, 21:00
(*: ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), (**: ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ).
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-56.76.00 www.ktellarisas.gr


Συζήτηση για τις γραμμές στο Δημοτικό Συμβούλιο
Ενημέρωση και συζήτηση για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, καθώς και για το πρόβλημα των σιδηροδρομικών γραμμών που διασχίζουν την πόλη της Λάρισας και τη μεταφορά εκτελωνισμού φορτηγών εκτός πόλης, θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 7 μ.μ.


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων την ερχόμενη Πέμπτη στις 7 μ.μ. όπου, μεταξύ άλλων, θα υπάρξει συζήτηση - ενημέρωση για την κατασκευή του δρόμου Φαρσάλων - Λάρισας, έπειτα από αίτημα 19 συμβούλων. Στη συνεδρίαση επίσης θα συνταχθεί ψήφισμα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, θα γίνει έγκριση πρόσληψης προσωπικού διάρκειας μέχρι τεσσάρων μηνών για τις ανάγκες πυρασφάλειας. Ακόμα θα συζητηθούν οικονομικά θέματα, όπως η αναμόρφωση προϋπολογισμού και η έγκριση τροποποίησης Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) 2023, η έγκριση απολογισμού εσόδων - εξόδων του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ. του 2022 και θα γίνει η λήψη απόφασης σχετικά με το «Κληροδότημα Κουκουφλή».


Ομιλία για γονείς στη ΓΕΧΑ
Ομιλία με θέμα «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά…», θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα της ΓΕΧΑ (Μανδηλαρά 14).
Ομιλητής θα είναι ο π. Μάρκος Τζανακάκης, Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μέλος της Αδελφότητας Θεολόγων «Ο Σωτήρ».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή», τα μικρά παιδιά θα απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά.

 

Εκδήλωση Ρουμελιωτών για τη Γυναίκα

Ο Σύνδεσμος Ρουμελιωτών ν. Λάρισας «Αθανάσιος Διάκος» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η σύγχρονη γυναίκα αντιμέτωπη και με τη σεξιστική ρητορική» την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Αίθριο του κέντρου «Φρούριο». Ομιλήτριες θα είναι η κ. Αμαλία Σδρούλια, δρ Γερμανικής Γλωσσολογίας και πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης Γερμανικής Φιλολογίας του Leibniz Πανεπιστημίου Αννόβερου Γερμανίας-συγγραφέας και η κ. Χρύσα Μαστοροδήμου εκπαιδευτικός-λογοτέχνης. Τη συζήτηση συντονίζει ο κ. Αργύρης Γιουρούκης, εκπαιδευτικός-ποιητής.

 

Ομιλία στη Χριστιανική Εστία

Ομιλία με θέμα «Το θέλημά μας, πηγή άγχους και συγκρούσεων» θα πραγματοποιήσει σήμερα Κυριακή, 19 Μαρτίου στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεών της η Χριστινιακή Εστία «Απόστολος Παύλος». Ομιλητής θα είναι ο Αντώνιος Α. Τσαγκαρόπουλος, ιατρός - νευρολόγος, επιμελητής της Νευρολογικής Κλινικής 251 Γ.Ν.Α.

 

Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Νίκαια

Οι ΚΟΒ Νίκαιας - Πλατυκάμπου του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση σήμερα Κυριακή στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ κόντρα στη σαπίλα και τη μιζέρια της βαρβαρότητας». Θα μιλήσει ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ.

 

Στην Ι.Μ. Αναλήψεως Συκέας οι συνταξιούχοι Δημοσίου
Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Συκέας-Ελασσόνας για να παρακολουθήσουν τους Γ’ Χαιρετισμούς θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου την Παρασκευή 17 Μαρτίου. Η αναχώρηση θα γίνει στις 2.30 το μεσημέρι από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Μέλη και φίλοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του Συλλόγου στο τηλ. 2410-535.541 (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 11 π.μ. - 1 το μεσημέρι).

 

Εκδρομή Αγιωργητών στην Κοινότητα
Εκδρομή στην Κοινότητα Αγίου Γεωργίου, στον τόπο καταγωγής τους, θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιωργητών Καρδίτσας την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα μέλη αλλά και φίλοι του Συλλόγου, που θέλουν να συμμετάσχουν, θα ταξιδέψουν την Παρασκευή 17 Μαρτίου προκειμένου στην εκκλησία του χωριού να παρακολουθήσουν τους Γ’ Χαιρετισμούς.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 3 το μεσημέρι μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (ΔΩΛ). Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον Απ. Χριστοδουλιά στα τηλ. 2410-615.568 και 6944-356.735.

 

Ακύρωση εκδήλωσης γυναικών της Ποταμιάς
Ο Σύλλογος Γυναικών Ποταμιάς του Δήμου Αγιάς, σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που χάθηκαν τόσο άδικα, ακύρωσε την προγραμματισμένη, για σήμερα Κυριακή 12 Μαρτίου στην ταβέρνα «ΣΤΑΜΑ», εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

 

Κοπή πίτας Πολιτιστικού Κέντρου ΔΕΗ
Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων Δ.Ε.Η. ν. Λάρισας οργανώνει εκδήλωση για την καθιερωμένη κοπή πίτας για τη νέα χρονιά σήμερα Κυριακή στις 12:00 στο κέντρο «PALLADIUM» (2ο χλμ. Λάρισας-Γιάννουλης). Πληροφορίες στους Σιάτρα Θεοφάνη, τηλ. 6932-176.890, Κάγκαρη Ειρήνη, τηλ. 6987-251.398 και Λελεντζή Τριαντάφυλλο, τηλ. 6973-412.706.

 

Αγρυπνία την Πέμπτη στον Αγ. Αχίλλιο
Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, στις 9.30 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Η Αγρυπνία περιλαμβάνει τις ακολουθίες του Όρθρου, των Ωρών και του Εσπερινού μετά της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου το πρωί ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Κόβουν πίτα οι συνταξιούχοι δικαστικοί υπάλληλοι
Την Κυριακή 19 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι στο «Λαδοφάναρο» θα κόψει πίτα ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικαστικών Υπαλλήλων ν. Λάρισας.

 

Συνέλευση κατοίκων Αλεξανδρινής
Ο Σύλλογος Οικισμού Αλεξανδρινής θα πραγματοποιήσει τη Γενική του Συνέλευση την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 10.30 στο Επιμελητήριο Λάρισας με τα εξής θέματα: Νέος νόμος για εξαγορά - τίτλοι, ρεύμα - εξαγγελία δράσεων και αγωνιστικές, οικονομικός απολογισμός, ενημερώσεις: δασικό, αριθμοί παροχής ρεύματος, δρόμοι, πλατείες κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass