Νέα συλλαλητήρια σήμερα για τα Τέμπη

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ - ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΛ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2023 13:01
Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΛ Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΛ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα των Τεμπών διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σήμερα Κυριακή και ώρα 12 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Χθες, μάλιστα, με αφορμή την κινητοποίηση παρατέθηκε συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΛ. Τα μέλη του Δ.Σ.

του ΕΚΛ, κ. Αθανασία Αγγελάκη και κ. Βασίλης Καράμπαλης, αφού αναφέρθηκαν στο «τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι οργής» της συγκέντρωσης της περασμένης Τετάρτης, κάλεσαν τον λαό της πόλης στο νέο αγωνιστικό ραντεβού.
«Οι μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που ξεδιπλώθηκαν από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε το έγκλημα, είναι το μοναδικό ελπιδοφόρο στοιχείο μέσα στο βαρύ πένθος, η μόνη υγιής αντίδραση απέναντι στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αλλά και στην αισχρή προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισής του από την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, στην προσπάθεια να κρυφτούν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες πίσω από τη γνωστή θεωρία περί «ανθρώπινου λάθους» είπαν και αναφέρθηκαν και στο θέμα της μετακίνησης των πολιτών. «Εδώ και μέρες ως συνέπεια του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη είναι εκατοντάδες εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα μετακίνησης και κανένας υπαίτιος της τραγωδίας να βρίσκει λύση. Αναγκάζονται να βρίσκουν άλλους πρόσκαιρους τρόπους μετακίνησης, είτε με έξτρα κόστος είτε καθυστερώντας στην εργασία τους» σημείωσαν, ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση από την εταιρεία με παρέμβαση του κράτους, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εργαζόμενους για όσο διαρκέσει η αποκατάσταση των γραμμών και η επανέναρξη των δρομολογίων με όλους τους απαραίτητους και σύγχρονους όρους ασφαλείας.
ΑΔΕΔΥ
Εξάλλου, κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απηύθυνε και το .τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Λάρισας. Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, «διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΣΧΟΛΕΙΑ
Να σημειωθεί ότι στο νέο συλλαλητήριο θα συμμετάσχει η ΕΛΜΕ Λάρισας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης, Φοιτητικοί Σύλλογοι και μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης.
ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Στο μεταξύ, φορείς και σωματεία του Δήμου Ελασσόνας καλούν όλους, σωματεία, μαθητές και μαθήτριες, γονείς, εργαζόμενους και εργαζόμενες, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, «αναλαμβάνοντας -όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση- το χρέος και την ευθύνη που μας αναλογεί για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών σε συλλαλητήριο σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας. Όλοι εκεί, γιατί τώρα δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα. Τους το χρωστάμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass