Ξεναγήθηκαν στο σχολικό μουσείο των ΕΝΠΕ στα Βρυσιά Φαρσάλων

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2023 14:12

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Οι Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων περιγράφουν σε ένα μεστό κείμενο την εμπειρία

που είχαν φιλοξενώντας τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας στο σχολικό μουσείο στα Βρυσιά Φαρσάλων. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να ανοίξουν τον δρόμο και σε άλλα σχολεία, συλλόγους και φορείς να επισκεφτούν και να γνωρίσουν από κοντά διαφορετικές εικόνες βγαλμένες από μια άλλη εποχή. Αναλυτικά: «Φτωχά τα λόγια να περιγράψουν πλήρως τις μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές που έζησαν οι μαθητές της Ε’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας με την επίσκεψή τους στις 22-2-2023 στο Σχολικό μας Μουσείο. Είχαμε σήμερα και πάλι τη μαγευτική εμπειρία και το προνόμιο εμείς οι άνθρωποι του Συλλόγου Ενεργοί Πολίτες να αντικρίσουμε στην αυλή του Σχολικού μας Μουσείου πενήντα περίπου πρόσχαρες παιδικές «φατσούλες», να νιώσουμε και να ζήσουμε, έστω για λίγο, την παιδική ανεμελιά, το ξεφάντωμα και τα απλόχερα χαμόγελα των υπέροχων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας. Μουδιασμένα ακόμα, καθώς ήταν από το πρωινό ξύπνημά τους, φροντίσαμε και τα περίμενε στην είσοδο του Σχολικού Μουσείου ο παραδοσιακός παλιός καστανάς με τη φουφού του σε απόλυτη δράση, προσφέροντάς τους απλόχερα τα φρεσκοψημένα, λαχταριστά κάστανά του. Συνοδευόμενα από τις υπέροχες δασκάλες τους ξεναγήθηκαν στις αίθουσες των σπάνιων εκθεμάτων του Σχολικού Μουσείου, γνωρίζοντας έτσι για πρώτη φορά «το σχολείο του μπαμπά και της μαμάς, του παππού και της γιαγιάς». Και σαν ήρθε η ώρα του παιχνιδιού το πανέμορφο προαύλιο του Σχολικού Μουσείου μετατράπηκε σε ένα πολύβουο μελίσσι. Παιχνίδια παραδοσιακά και εν πολλοίς ξεχασμένα μάγεψαν και άφησαν έκθαμβα τα παιδικά τους πρόσωπα. Η συμμετοχή τους καθολική. Η ζωηράδα και η φρεσκάδα της νιότης, το ξεφάντωμα και η παιδική ανεμελιά στο απώγειό τους.
Σχοινάκι, μπίλες, γκίλα, κουτσό, ρίξιμο σβούρας, βασιλιάδια είναι μερικά από τα, άγνωστα πια, παιχνίδια που συνεπήραν τις παιδικές τους ψυχές. Το παιχνίδι όμως που κυριολεκτικά μάγεψε και ξετρέλανε τους μικρούς μας επισκέπτες ήταν οι τσουβαλοδρομίες και η επακολουθήσασα πανηγυρική απονομή του κυπέλλου στον μικρό Γιαννάκη που πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού.
Και στο τέλος της επίσκεψης ακολούθησε το κέρασμα του παραδοσιακού λουκουμιού, μαζί με άλλα γλυκίσματα, που απλόχερα πρόσφεραν οι εθελόντριες του «Συλλόγου Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων» και του Μορφωτικού Συλλόγου Βρυσιών «Η ΒΡΙΣΗΙΔΑ».  «Παιδιά ήσασταν τέλειοι και είμαστε ευγνώμονες που μας δώσατε την ευκαιρία να σας προσφέρουμε λίγες νότες χαράς και ευχαρίστησης. Εσείς πάντως είναι βέβαιο ότι μας συγκινήσατε και μας θυμίσατε πολλά απ’ τη νιότη μας. Ευχαριστούμε θερμά τόσο εσάς όσο και τις υπέροχες δασκάλες σας που επιλέξατε να επισκεφθείτε το Σχολικό μας Μουσείο. Εμείς, οι άνθρωποι του Συλλόγου, πιστοί πάντα στις αρχές του εθελοντισμού, πολύ έμπειροι και ώριμοι πια, οργανωμένοι άριστα, με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό περιμένουμε ανυπόμονα την επόμενη επίσκεψη του επόμενου Δημοτικού Σχολείου. Να είστε σίγουροι, δάσκαλοι και μαθητές, ότι θα εκπλαγείτε με τις εντυπώσεις που θα αποκομίσετε».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass