Λάρισα, η κοινωνία της αλληλεγγύης

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ - Κ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ -Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Α. ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2023 10:01

Τσουνάμι αλληλεγγύης σηκώθηκε χθες στη Λάρισα λίγες ώρες μετά το φρικτό δυστύχημα της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Οι στιγμές στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας χθες το πρωί συγκλονιστικές… Κινητοποίηση που όμοιά της δεν έχει υπάρξει. Άνθρωποι κάθε ηλικίας έσπευσαν στο κάλεσμα φορέων και αρχών της πόλης για να δώσουν αίμα για τους διασωθέντες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της πόλης.
Μέσα σε λίγη ώρα από την πρώτη ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πλατεία κατακλύστηκε με κόσμο. Άνθρωποι που δίχως δεύτερη σκέψη έτρεξαν να κάνουν το ελάχιστο για τον συνάνθρωπό τους. Σιωπηλοί, παγωμένοι από το σοκ, με βουρκωμένα μάτια και τον πόνο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους περίμεναν καρτερικά στην ουρά για να δώσουν αίμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 5 περίπου το απόγευμα είχαν προσφέρει αίμα 370 άτομα στα δύο σημεία αιμοληψίας στην Κεντρική πλατεία, ενώ η αιμοδοσία θα συνεχιστεί και σήμερα, καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια και δεν μπόρεσαν όλοι να προσφέρουν.
Στο κάλεσμα των νοσοκομείων για προσφορά αίματος και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, ανταποκρίθηκαν αρχές, φορείς και σύλλογοι της πόλης. Μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας συγκεντρώθηκαν χθες 100 φιάλες αίματος για τους τραυματίες και εγκαυματίες του σιδηροδρομικού ατυχήματος, ενώ ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας. Ο Δήμος Λαρισαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ, ο Δήμος Κιλελέρ, το Εργατικό Κέντρο, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα συνδικαλιστικά σωματεία εκπαιδευτικών, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Λαρισαίων, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, οι έμποροι της Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος και δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δύο νοσοκομείων της πόλης.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που διέκοψε χθες την επίσημη επίσκεψή της στη Μολδαβία για να μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας και μετά την επίσκεψη στα δύο νοσοκομεία της πόλης, βρέθηκε στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας για να σφίξει το χέρι των γιατρών, νοσηλευτών και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού για το έργο που προσφέρουν αυτές τις δύσκολες ώρες. Συγκλονισμένη και με τρεμάμενη φωνή δήλωσε «Είμαι περήφανη για τους συμπατριώτες μου. Στη συμφορά η αλληλεγγύη είναι το σημαντικότερο. Ο καθένας από την πλευρά του να προσφέρει αυτό που μπορεί. Μακάρι όλοι να βρουν τη δύναμη να διαχειριστούν την τραγωδία που συνέβη.
Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη, μετέβη στην Κεντρική πλατεία, για να δώσει αίμα, στο πλαίσιο της αιμοδοσίας που πραγματοποιείται εκεί για τις ανάγκες των τραυματιών. Ο κ. Τσίπρας, συνεχάρη τους αιμοδότες για την άμεση ανταπόκρισή τους στην έκκληση για αίμα, καθώς και τους νοσηλευτές. Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, και η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, Δώρα Αυγέρη.
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
Στη διάθεση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, βρέθηκαν χθες οι φοιτητές Νοσηλευτικής της πόλης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών εκλήθη κάθε φοιτητής να συνδράμει και να συνεισφέρει στις έκτακτες αιμοδοσίες. Όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου «οι σκέψεις και η αγωνία μας βρίσκονται στους τραυματίες, σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, άδικα. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε. Ως φοιτητές Νοσηλευτικής το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι οι τελειόφοιτοι φοιτητές να τεθούμε στη διάθεση των 2 νοσοκομείων της πόλης μας, για να βοηθήσουμε στην περίθαλψη των τραυματιών, με τις υποδείξεις των νοσοκομειακών υπευθύνων. Καλούμε κάθε φοιτητή να συμμετέχει στις έκτακτες αιμοδοσίες των νοσοκομείων».
Ο ΣΘΕΒ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να διατεθούν όλες οι φιάλες της Τράπεζας Αίματος του ΣΘΕΒ για τις ανάγκες όλων όσων νοσηλεύονται.
«Ως πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των μελών του ΣΘΕΒ στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αλλά και τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες και στους οικείους τους» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass