Συνελήφθη ο 59χρονος Λαρισαίος σταθμάρχης

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΤΗ - ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ, ΣΤΑΜ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ, Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ – ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ, ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2023 15:02

Κατηγορούμενος για βαρύτατα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων

η διατάραξη συγκοινωνιών και για πλημμελήματα όπως μεταξύ άλλων – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - η ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, συνελήφθη χθες το μεσημέρι ο 59χρονος Λαρισαίος σταθμάρχης του ΟΣΕ, οι τυχόν «παραλείψεις» του οποίου στα καθήκοντά του, εξετάζονται στο πλαίσιο αναζήτησης των αιτίων που είχαν ως αποτέλεσμα την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, ενώ σημειώνεται πως, με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδ. Ντογιάκου η εποπτεία της έρευνας ανατέθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλο και στο πλαίσιο αυτό, Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών μετέβη χθες το πρωί στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, Απ. Τζαμαλής παρέστη κατά την εξέταση του σταθμάρχη. Ο σταθμάρχης συνελήφθη χθες το μεσημέρι κατηγορούμενος, σύμφωνα και με το άρθρο 291 του ΠΚ (περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς) για τα κακουργήματα, της διατάραξης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών από την οποία επήλθαν περισσότεροι θάνατοι, βαριές σωματικές κακώσεις, κίνδυνος σε ανθρώπους και βλάβες σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας όπως επίσης για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για σωματικές βλάβες από αμέλεια. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα και, μετά την απαγγελία κατηγοριών θα παραπεμφθεί ενώπιον του Ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΩΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ
Διευκρινίζεται πως ο 59χρονος Λαρισαίος σταθμάρχης του ΟΣΕ – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - είναι μόνιμος υπάλληλος του ΟΣΕ, ο οποίος το 2011 μετατάχθηκε υποχρεωτικά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας (σ.σ. θήτευσε και ως γραμματέας του ΠΥΣΠΕ) καθώς καταργήθηκε το Τμήμα Εμπορευμάτων και Αποσκευών στο οποίο υπηρετούσε. Τον Ιούλιο του 2022 και στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας επέστρεψε στον ΟΣΕ, όπου μετά από 8μηνη εκπαίδευση και εξετάσεις, έλαβε την πιστοποίηση του σταθμάρχη, ασκώντας αρχικά καθήκοντα ως «δεύτερος» (σ.σ. μαθητεία) σε διάφορους Σταθμούς (Λάρισας, Καλαμπάκας κ.α.) προκειμένου να εκπαιδευτεί, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο, εκτελεί κανονικά βάρδια. Σύμφωνα με τα όσα διευκρινίζουν σιδηροδρομικοί στην «Ε», περίπου 100 συνάδελφοι του 59χρονου έλαβαν βασική εκπαίδευση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ;
Ο 59χρονος ανέλαβε προχθές υπηρεσία έχοντας ενημερωθεί από τον συνάδελφό του για το προηγηθέν ατύχημα στον Παλαιοφάρσαλο και πλέον, αυτό που μεταξύ άλλων αναμένεται να απαντηθεί κατά την απολογία του 59χρονου στον Ανακριτή αφορά στο ερώτημα αν άλλαξαν ή όχι τα λεγόμενα «κλειδιά», αν επιβεβαιώθηκε και πώς η αλλαγή των «κλειδιών», αν ο ίδιος ενημέρωσε και πώς, τον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας 62 για τη διπλή γραμμή ανόδου κ.α.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass