Με μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας η Στέλλα Μπίζιου

ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ»

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2023 16:20

«Είχα την πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία σήμερα να συνομιλήσω με τους μελλοντικούς ηγέτες του νομού και της χώρας, τους αυριανούς επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες της κοινωνίας μας». Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου μετά την επίσκεψή της στο 1ο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας, όπου βρέθηκε προσκεκλημένη των μαθητών και μαθητριών του σχολείου.


«Αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόσκληση των μαθητών και μαθητριών του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας, που φέτος μετέχει στο Πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων». Οι έφηβοι βουλευτές μας, μέσα από τις δράσεις του Προγράμματος, έρχονται σε επαφή με τον Κοινοβουλευτισμό και τις δημοκρατικές διαδικασίες, με στόχο οι πρακτικές που διδάσκονται να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς τους και τώρα στη σχολική τους ζωή, αλλά και μετά, όταν πλέον θα είναι ενεργοί πολίτες.
Στο επίκεντρο της κουβέντας μας βρέθηκε ένα φαινόμενο που απασχολεί νέους και μεγαλύτερους στις μέρες μας, αυτό της έμφυλης βίας. Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο ότι οι μαθητές κι οι μαθήτριες είναι ενημερωμένοι σε θέματα διακρίσεων και ισότητας και γνωρίζουν ότι η βία εκδηλώνεται με πολλές μορφές και όχι μόνο τη σωματική, αλλά μπορεί να είναι και λεκτική, ψυχολογική ή συναισθηματική, και ότι έχει μεγάλο αντίκτυπο στα θεμελιώδη δικαιώματα, τις ελευθερίες και την αξιοπρέπεια των ατόμων.
Διατύπωσαν, όμως, και πολλά ερωτήματα οι μαθητές κι οι μαθήτριες, σχετικά με τα δικαιώματά τους, τις ποινικές συνέπειες του αδικήματος της βίας, την πρόληψη και τους τρόπους καταπολέμησης του φαινομένου. Τα παιδιά απασχολεί ιδιαίτερα η σύγχρονη εξέλιξη της έμφυλης βίας, δηλαδή η εκδήλωσή της, μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων.
Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένη από την εμπειρία μου με τα παιδιά, γιατί διαπίστωσα ότι στα σχολεία μας γίνεται εξαιρετική δουλειά. Οι μαθητές κι οι μαθήτριες είναι ενημερωμένοι/-ες, έχουν άποψη και την εκφράζουν τεκμηριωμένα, μα πάνω από όλα έχουν τη βούληση να συμμετέχουν στον διάλογο για το μέλλον» δήλωσε η κα Μπίζιου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass