Το σχέδιο δράσης για τον τουρισμό στη Θεσσαλία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΕ - ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2023 15:00

Από τον Βόλο ξεκίνησε ο ΣΕΤΕ τον κύκλο των εκδηλώσεων της φετινής χρονιάς

για την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό 2030 στις Περιφέρειες της χώρας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα Σχέδια Δράσης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας («Βόλος, Πήλιο, Σποράδες», «Μετέωρα και Δυτική Θεσσαλία»), ενώ συζητήθηκαν θέματα στρατηγικής προβολής και προώθησης, καθώς και άλλα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό τουρισμό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συνεργασία που αναπτύχθηκε το 2016 με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Marketing Greece για τη δημιουργία της Σύμπραξης Τουρισμού για τη Θεσσαλία, η οποία άνοιξε τον δρόμο και για άλλες αντίστοιχες επιτυχημένες προσπάθειες με συμπράξεις για την προώθηση και προβολή προορισμών της χώρας.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, κ. Γιάννης Μπουτίνας, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, ενώ από πλευράς του ΣΕΤΕ συμμετείχαν οι κ.κ. Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος ΣΕΤΕ, Μαρία Γάτσου, γενική διευθύντρια ΣΕΤΕ, Ιωάννα Δρέττα, CEO της Marketing Greece και Άρης Ίκκος, επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η Θεσσαλία ως Περιφέρεια έχει διανύσει μεγάλη διαδρομή τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας, υπάρχουν πόροι στην περιοχή από το παραδοσιακό Ήλιος και Θάλασσα (Σποράδες-Ακτές Μαγνησίας), το οικοτουριστικό, το πολιτιστικό και θρησκευτικό (π.χ. Μετέωρα). Εκείνο που λείπει αυτήν τη στιγμή και στο οποίο προσπαθούμε να βοηθήσουμε είναι η σύνθεση όλων αυτών των πραγμάτων. Αυτό προϋποθέτει συνέργειες και συμπράξεις». Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, τόνισε ότι:
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καινοτομεί και στον Τουρισμό, με προορισμούς όπως ο «Παρθενώνας των Υποθαλάσσιων Μουσείων», που ανέδειξε την Αλόννησο στους κορυφαίους προορισμούς βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στον κόσμο, οι Σποράδες, το Πήλιο, η Λίμνη Πλαστήρα, το Περτούλι και τα ορεινά των Τρικάλων, ο Όλυμπος και το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, τα Μετέωρα. Αναδεικνύουμε τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους της Θεσσαλίας, όπως το Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης, τα Αρχαία Θέατρα σε Λάρισα και Μαγνησία και μοναδικά μνημεία, όπως οι νεολιθικοί οικισμοί Σέσκλου και Διμηνίου, το σπήλαιο της Θεόπετρας και η περιοχή των Ι. Μονών των Μετεώρων».
Η CEO της Μarketing Greece κ. Ιωάννα Δρέττα ανέφερε πως: «Αυτό που ξεκινήσαμε εμείς πήρε στην πορεία ως σκυτάλη η Περιφέρεια. Η δράση ήταν εξαιρετικά πρωτοποριακή για την εποχή, θεωρώ ότι άλλαξε σελίδα για τις συμπράξεις στη χώρα. Όσον αφορά τους Digital Nomads της Marketing Greece, όπου έχουμε μεγάλη δραστηριότητα και στον Βόλο και στο Πήλιο, τα πράγματα εκεί πηγαίνουν εξαιρετικά καλά – ξέρουμε ότι οι προορισμοί ωφελούνται από αυτό οικονομικά, αλλά κτίζουμε έτσι και πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό».
Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Άρης Ίκκος, παρουσίασε τα Σχέδια Δράσης Θεσσαλίας, εστιάζοντας στις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των προορισμών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass