«Η αξιολόγηση απαξιώνει τη δημόσια εκπαίδευση»

Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2023 14:00

Η υποκρισία της Κυβέρνησης απαξιώνει συνεχώς τη δημόσια εκπαίδευση» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τις αλλαγές που αφορούν την ατομική αξιολόγηση.


Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης αναφέρει τα εξής:
«Οι αναχρονιστικές αντιλήψεις της Κυβέρνησης και η αντιεκπαιδευτική πολιτική της, οδηγούν τη δημόσια εκπαίδευση σε πλήρη απαξίωση.
Η εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, μεθοδεύει όχι μόνο τη μείωση των μισθών και των απολύσεων των εκπαιδευτικών, αλλά και την ‘πριμοδότηση’ των λίγων με μισθολογικές αυξήσεις.
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί τίθενται σε ομηρία, καθώς ενώ έχει παρέλθει η διετής δοκιμαστική τους περίοδος, η Υπουργός αρνείται να εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησής τους και τους κρατά ως δόκιμους για τρίτη συνεχή χρονιά, κατά παράβαση των θεμελιωδών αρχών του υπαλληλικού δικαίου.
Αστοχίες, λάθη και παραλείψεις καταδικάζουν τη δημόσια εκπαίδευση και υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς να παρέχουν το έργο τους σε υποδομές προβληματικές, με τον αριθμό των μαθητών να υπερβαίνει κατά πολύ τα διεθνώς προβλεπόμενα, χωρίς υποστήριξη και επιμόρφωση, απουσία οποιουδήποτε αναγκαίου εξοπλισμού.
Οι ενέργειες της Κυβέρνησης προς τους εκπαιδευτικούς χαρακτηρίζονται από μεροληψία, αφού σε κάθε διαδικασία επιλογής εφαρμόζονται κατά το δοκούν οι προβλεπόμενες διατάξεις καθώς καθημερινά αυξάνονται οι διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών για άνιση και επιλεκτική μεταχείριση, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα την αξιολόγηση των ενστάσεων των υποψήφιων διευθυντών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του εκπαιδευτικού έργου δεν επιτυγχάνεται μέσω των εξυπηρετήσεων των ‘ημετέρων’, αλλά απαιτεί σύγχρονες αξιοκρατικές πολιτικές, με καθολική δίκαιη εφαρμογή και ισχύ για όλους τους εκπαιδευτικούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass